Валентин Николов: Газ има около цяла Европа, но няма инфраструктура

0
Той даде пример с това, че ако “Газпром” спре доставките на газ за Гърция, то доставките ще намалеят и към България
Той даде пример с това, че ако “Газпром” спре доставките на газ за Гърция, то доставките ще намалеят и към България

Ние получаваме единствено руски газ, каза енергийният експерт Валентин Николов

Газ има около цяла Европа, но няма достатъчна инфраструктура, която да замени доставките от ”Газпром”, заяви енергийният експерт Валентин Николов в предаването “Лице в лице” по bTV 

"На Балканите ние използваме само един регазификатор и това е “Ревитуса”, където слотовете са заети даже началото на следващата година", обясни Николов.

Според него не е въпросът дали има газ или нямам, а в това ние можем ли от кораба да го доставим до България.

Ние получаваме единствено руски газ, каза Николов.

Той даде пример с това, че ако “Газпром” спре доставките на газ за Гърция, то доставките ще намалеят и към България.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    4
    До 3
    Има и други алтернативи: World's first 'sand battery' can store heat at 500C for months at a time: https://www.abc.net.au/news/science/2022-07-19/sand-battery-debuts-in-finland-world-first-heat-thermal-storage/101235514. Но, на някои хора явно се услади бизнеса с тръбите. За тия пари които се хвърлиха за тръби, можеха да се пуснат атомните реактори които имаме. Само един от реакторите може да компенсира енергийните потребности от газ. Друг интересен аспект, е че основните потребители на газ се явяват топлофикациите, които отдавна трябваше да работят по проекти за замяната му с алтернативни източници на енергия или прекратят дейността им.
  • 2
    3
    darkaveng
    А колко водород има във Вселената, ма няма връзки за там! Ех, герберски експертино! Чифутин и 1/2! И добре, че не "окоти" АЕЦ-а! Анадънму?
  • 1
    2
    Лара
    Агент/шпионин Владислав Панев имаше предвид, че България при управлението на пп-тата и дб-тата са ненадежден партньор и неплащащ за газ! От друга страна агент/шпионин Владислав Панев доста отрано е започнал с предизборната пропаганда/лъжа, че видите ли - баш американската партия на дб-тата щяла да преговаря с Газпром! Ха-ха=ха-хах Дан оникой българин не гласува за дб-тата на американските агенти/шпиони, които са българоубийци!
  • 0
    1
    AkakakLl
    Как така получаваме само руски газ, а американският агент/шионин @сен фасилеф вчера каза, че Русия е ненадежден доставчик на газ и са ни спрели доставките на газ, защото американското правителство на про100$$ к!р0 и @сен фасилеф отказаха да заплащат за газ?!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Разбрах, че си дала на всички мъже във фирмата.
- Ми нулева кръвна група съм, казаха, че мога да давам на всички.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари