В живота се влюбваме истински само в трима души

0
Ето и кои са различните видове любов, които всеки един от нас среща в живота си рано или късно
Ето и кои са различните видове любов, които всеки един от нас среща в живота си рано или късно

„Любовта е просто дума, докато не дойде някой, който да ѝ предаде смисъл.”

В живота ние се влюбваме истински само в трима души - във всеки един с конкретна причина.

Ето и кои са различните видове любов, които всеки един от нас среща в живота си рано или късно.

Първата любов

Често първата любов е тази, която ни се случва в ранен етап на нашия живот. Това е идеалистичната любов - тази, която изглежда като от приказките, които четем като деца.

Това е любовта, която е в перфектен синхрон с изискванията на обществото - и вероятно на нашите семейства. Влизаме в нея с убеждението, че това ще бъде единствената и голяма любов. И няма значение, че понякога не се чувстваме добре в тази връзка. Убедени сме, че трябва да продължим да работим за нея, да правим компромиси, защото дълбоко в себе си вярваме, че така трябва да изглежда една връзка.

Защото в този вид любов, е по-важно как другите гледат на нея, отколкото какво всъщност изпитваме ние.

Това е любов, която само изглежда правилна. Но не е.

Втората любов

Този път, когато се влюбите, вие осъзнавате по-ясно какви са вашите нужди и силните ви страни. По време на тази романтика може да научите повече за себе си, отколкото за човека, с когото сте. Тази връзка също е страстна и драматична, но вие и вашият партньор научавате и осъзнавате какво е истинската любов, правейки много грешки.

Тази връзка ви учи, че любовта не означава, че ще живеете щастливо както досега и до края на дните си. Може да изпитате болка и разочарование от нечестността или непоследователността на партньора. Можете да прощавате и да правите компромиси отново и отново, докато не се откажете изцяло от този вид отношения. Тази любов завършва със сълзи и болка, но вие ставате по-силни. Вие научавате какво прави човек достоен за вашето доверие - и вашето сърце.

Третата любов

А третата е любовта, която никога не виждаме, но тя се настанява близо до нас. И ни отвява. Това е любовта, която идва толкова лесно, че не изглежда чак възможна. 

Това е любовта, в която се събираме с някого и той просто ни пасва - той/ тя няма никакви идеалистични очаквания, нито съществува някакъв натиск за личностна промяна.

Ние просто биваме приети - такива, каквито сме. Това не е любовта, която сме си представяли, нито се основава на някакви правила. Но все пак тя ни връхлита и опустошава. През всеки един ден вие сте щастливи с този човек.

Всички ние изпитваме любов по различен начин през различни периоди от живота си. Можем да повторим един или два романтични типа, като попадаме в едни и същи капани всеки път, преди да пораснем и да продължим. Надяваме се, че новите отношения ще бъдат по-добри, без да променяме себе си или нашето мислене, докато влизаме в нова връзка. Понякога срещаме третата любов преди другите две, но все още не сме готови за нея и тя не пламва на по-късен етап, а угасва.

Кой е най-щастливият - човекът, който намира правилната любов веднага, или този, който минава през всичките три фази? Трудно е да се каже, но тези, които са изпитвали душевна болка, могат да развият по-силна любов в сравнение с предишните и да използват грешките от миналото, за да подобрят настоящата си връзка.

Някои хора остават в първия или втория вид любов, защото на повърхността всичко изглежда перфектно, но след известно време съжаляват за избора си. Но в любовта няма късмет, само избор.

Как да открием правилния партньор?

Отговор: След поредица от грешки, в които разбирате какво наистина очаквате от любовта. Лесно е да обвиняваме бившия, но не забравяйте, че вие сте избрали тази романтика на първо място. Вие решавате коя ще бъде следващата любов.

Понякога се страхуваме от третата любов, защото отнема време, откритост, ангажираност и упорита работа - четири базови компонента, които липсват в романтичните филми. Но тези, които са я намерили, знаят, че тя е всичко това, което си заслужава. Вие сте себе си във всеки един момент. Давате и получавате любов - това е връзка, която продължава завинаги.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари