В сряда остава студено, но в четвъртък се затопля

0
В четвъртък от югозапад ще започне затопляне.
В четвъртък от югозапад ще започне затопляне.

Съществена промяна на времето през следващото денонощие не се очаква. В сутрешните часове почти навсякъде, с изключение на Южното Черноморие, температурите ще са под 0°. Минималните ще са между минус 6° и минус 1°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН, съобщи Фокус.

Времето над Северна България ще се задържи предимно облачно, но без валежи, а в по-голямата част от Южна България с разкъсана облачност, на места и слънчево. В най-източните райони вятърът ще отслабне, ще остане умерен - от север. Максималните температури ще са между 1° и 6°, в крайните югозападни райони до 9°-11°. 

По Черноморието ще духа умерен, а по носовете все още на моменти и силен северен вятър. Облачността ще бъде променлива. Вълнението ще е 3-4 бала. Температурата на морската вода е 10°-12°. Максималните температури ще са от 3° по северното крайбрежие до 5-7° по южното. Над планините ще е слънчево. Вятърът по билата умерен - от изток, североизток. Дневната температура на 1200 м.н.в. ще е около -2°, на 2000 м. около -7°.

В четвъртък от югозапад ще започне затопляне. Облачността ще е разкъсана, значителна над югозападните райони, където на места слабо ще превали. В петък и събота ще преобладава облачно време, на отделни места ще има съвсем слаби превалявания. В Южна и Източна България температурите чувствително ще се повишат, в западната част от Дунавската равнина ще е почти тихо, на места с мъгли и ще остане студено.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари