В Русенския университет ще има символично увеличение на таксите

0
Това се налага заради инфлацията, пояснява ректорът Христо Белоев
Това се налага заради инфлацията, пояснява ректорът Христо Белоев Видео: КИС 13

В Русенски университет "Ангел Кънчев" таксите се вдигат незначително с 20 лева на семестър

Вдигат семестриалните такси в 16 държавни университета. В зависимост от специалностите и висшето училище, студентите ще плащат от 5 до 15% по-високи такси. Те ще влязат в сила от началото на новата академична година, информира КИС 13. 

В Русенски университет "Ангел Кънчев" таксите се вдигат незначително с 20 лева на семестър. Това се налага заради инфлацията, обясни за Новините на телевизия КИС 13,  ректорът  Христо Белоев.

Дори с това увеличение обаче, не може да се покрие покачването на цените и заплатите, като целта е да не се натоварва бюджета на студентите, имайки предвид, че голяма част от собствените приходи на университета идват от такси за обучение.

Таксите за обучение на студентите в Русенския университет ще бъдат вдигнати на близо 60% от специалностите.

Вижте повече подробности по темата във видеото.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    9
    Умен
    Те тези помияри на задочниците ,които се дипломираха януари/февруари им взеха парите. А вече колко месеца дипломи нямат. Ама нищо нали им взеха парите,дипломи на куково лято.
  • 4
    8
    Ванката
    Абе аз гледам какви олигофрени учат в УНСС в София, колко ли още по-катастрофално е в Русенския.
  • -3
    7
    умен
    учат балъците и мързеливите в БГ унитата .
  • 3
    6
    доцент
    И кой ще дойде да учи в скучен 50-хиляден град със залпови обгазявания? Вдигайки таксите, ще прогонят и малкото останали студенти. Нищо друго и след някоя друга година ще му удряме ключа на целия вуз.
  • 8
    5
    Белойката
    Тоз доразсипа университета! Комунистите го издигнаха, само щото е послушна маша в ръцете им. Ма той джуджето му с джудже, се оказа въртоглаво - и с герб се сдуши, и с вмро и с кой ли не. Само за пари става дума. За нищо друго. Той две изречения научна дейност няма. Но кражби - бол! За да оцелее, напълни с малоумници от Делиормана университета. Сега как да има мисъл в студентите, къде са будните глави на обществото?! Няма такива.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари