В Русе ще се проведат Дни на аржентинската култура

1

Кметът на Русе Пенчо Милков посрещна днес посланика на Аржентина в България Н. Пр. Алфредо Атанасоф

Обсъдено бе провеждането на Дни на аржентинската култура и кухня, чиито домакини да бъдат Община Русе и посолството на южноамериканската страна.

Колоритният празник се планира за месец май, като негова сцена ще бъде Доходното здание. Последното подобно събитие в града се е състояло преди 15 години при голям интерес от страна на русенци. Ще бъдат представени аржентинските литература, танци и кухня, като се предвижда и изложба по случай 90 години от установяване на дипломатическите взаимоотношения между двете държави, които се навършиха миналата година. Аржентина е първата страна от Латинска Америка, която узаконява приятелството си с България, пишат от Община Русе.

Обсъден бе и процесът по побратимяване на Русе с аржентинския град Берисо, намиращ се в провинция Буенос Айрес. Там се намира една от големите диаспори на българската общност. През 1955 г. те се обединяват и образуват Културно дружество „Иван Вазов“, което и до днешен развива дейност. Към него е учреден състав за български народни танци „Седянка“.

В Русе културните събития се радват на огромен интерес и за нас би бил богатство досегът до вашия бит“, каза кметът Пенчо Милков.

Той изрази готовност дните, посветени на Аржентина, да се превърнат в ежегодно събитие, което да радва русенци и гостите на града.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    1
    Нисово Nws
    Ставаме Аржентинци. Урааааааа. Да живее Екологичната дружба между МЕНЧО и Аржентинското телешко мЯсо.Тоя да не са го събрали от кувертюрата и сложили за УУУплождане?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, трябва да ти призная нещо. Аз съм далтонист.
- Скъпи, и аз трябва да ти призная нещо. Не съм от Перник, а от Нигерия!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари