В Румъния разследват схема с над 2000 фалшиви сертификата

0
Лекари сигнализираха за практика, наричана "ваксинация в мивката"
Лекари сигнализираха за практика, наричана "ваксинация в мивката" Снимка: iStock

Лекари сигнализираха за практика, наричана "ваксинация в мивката", при която дозата ваксина се изхвърля в мивката, а лекарят издава удостоверение, че съответното лице е ваксинирано

Прокурори от румънската Национална дирекция за борба с корупцията (НДБК) и полицаи от град Орадя извършват обиски в окръзите Бихор и Сату Маре в рамките на разследване на фалшиви ваксинационни сертификати, съобщава сайтът "Зиаре", цитиран от БТА.

Тази сутрин са извършени обиски на 13 адреса в двата окръга, включително и в седалището на една обществена институция, се посочва в съобщение на НДБК.

Разследването на антикорупционните прокурори визира престъпления като корупция и документни измами, извършени от държавни служители през 2021 г. в контекста на ваксинационната кампания.

Според източници, цитирани от Медиафакс, институцията, за която става въпрос, е ваксинационен център във Вама Петя, окръг Сату Маре, където се смята, че са издадени над 2000 фалшиви ваксинационни сертификата.

Румънски лекари сигнализираха за практика, наричана "ваксинация в мивката", при която дозата ваксина се изхвърля в мивката, а лекарят издава удостоверение, че съответното лице е ваксинирано.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари