В Румъния откриха път, който не води до никъде

0
200-метровата улица, която струва 100 000 евро, завършва рязко в поле, с прелез и пътна маркировка „стоп“
200-метровата улица, която струва 100 000 евро, завършва рязко в поле, с прелез и пътна маркировка „стоп“ Видео: euronews

Местните жители в румънския град Пятра Нямц в област Молдова бяха озадачени от новооткрит път до никъде, съобщава Евронюз, предава Economic.

200-метровата улица, която струва 100 000 евро, завършва рязко в поле, с прелез и пътна маркировка „стоп“. Кметът на Пятра Нямц поддържа тезата, че пътят е част от план за модернизация на района.

В страната продължават протести заради липсата на магистрали и инфраструктура. През март тази година трафикът в Букурещ беше блокиран, след като няколко шофьори спряха автомобилите си за 15 минути, за да се присъединят към протеста, наречен „Румъния иска автомагистрали“.

Кампанията е инициирана от бизнесмена Стефан Манолачи. Мобилизирайки екип от 17 мъже, Манолачи построи метър магистрала в родния си град Сучава само за един ден. Впоследствие той обяви, че ще спре всяка дейност на своята верига ресторанти за 15 минути, за да протестира срещу липсата на магистрали в област Молдова и в цялата страна.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Разбрах, че си дала на всички мъже във фирмата.
- Ми нулева кръвна група съм, казаха, че мога да давам на всички.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари