В Перник канят премиера на чаша студена вода

0
Така и така е тръгнало премиерът Бойко Борисов да е в ролята на пръв надзирател в републиката и да уволнява разни наглеци за безчинствата им
Така и така е тръгнало премиерът Бойко Борисов да е в ролята на пръв надзирател в републиката и да уволнява разни наглеци за безчинствата им Снимка: БГНЕС

Така и така е тръгнало премиерът Бойко Борисов да е в ролята на пръв надзирател в републиката и да уволнява разни наглеци за безчинствата им, що не намине и през Перник!

Там живеят бедни, но гостоприемни хора и ще го почерпят с чаша студена вода от пресъхналия язовир „Студена”, поради чиновническо безхаберие. После ще го попитат: с конкурс ли си е подбирал кадрите – областната управителка Ирена Соколова и доскорошната кметица Вяра Церовска. Защото тези двете го насадиха на пачи яйца пред същите жители на миньорския град, които заради тях сега ще ходят жадни и неумити бая време, пише Аделина Делийска в Novini.bg.

От понеделник тази седмица Перник и още 10 селища в региона са на воден режим, заради престъпното бездействие на кметската и областната управа. Днес перничани се вдигнаха на бунт и барикадираха местното „В и К” с викове и плакати, заради кризата с водата и драстичния спад на язовир „Студена“. Местните стартираха и подписка със справедливо искане за наказания за досегашната кметица Церовска и областната управителка Соколова.

Новият кмет на Перник Станислав Владимиров

Така с бунтове и протести започна кметуването на новия управник на някогашния град на рудничарите Станислав Владимиров от БСП. Той няма никаква вина за създадената криза с живителната течност. Отговорността е на Церовска и Соколова от ГЕРБ. Оказа се, че шефът на ВиК Иван Витанов, когото местните шеговито наричат Ваньо Сушата, надлежно е предупредил с писмо за възможността от безводие, но то е било потулено от безхаберни чиновници. Затова пише местния сайт „За Перник”, който публикува и факсимиле от писмото.

Досегашната кметица на Перник Вяра Церовска

Загубилата изборите с малко, но комай завинаги, доскорошна кметица Вяра Церовска, вероятно е минала в нелегалност, защото никой репортер досега не я открива за коментар на въпроса – къде е покрила писмото за наближаващата суша и защо не го е показала преди местния вот?

Впрочем, тя каквото и да обяснява със задна дата е безсмислено, защото очевидно водоемът е източен едно към гьотере, както казва народът, а за капак на всичко и водопреносната мрежа тук е надупчена като швейцарско сирене и 75 на сто от водата се губи по нея.

Областната управителка на Перник Ирена Соколова

Областната управителка Ирена Соколова пред БНТ пък се прави на нито лук яла, нито на лук мирисала и прехвърля отговорностите към „В и К” и МРРБ. Чудно дали наистина не знае, че тя е представителят на държавата в областта, близкостояща до столицата! Или наистина трудно схваща тези зависимости, както и своята отговорност. Каквото и да е, наистина дойде време премиерът да си разчисти гнилите круши в кошницата, защото обществото ни е зажадняло за почтеност и законност и все повече губи търпение. И със сигурност в Перник няма да мирясат, докато виновниците за сушата там  – безхаберните кметски и областни чиновници, не бъдат наказани.

Бедствената ситуация в Перник застрашава да стане лавинообразна и в много други градове с безводие – Враца, Ботевград, Плевен, Ловеч, Симеоновград, както и десетки селца. Във всички тях има хиляди администратори на бюджетни хранилки, които като пернишките нищо не правят, докато не ги сполети бедствието. И чак тогава започват да викат „Неволята...” .

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари