В Пазарджик: Ако ни забраните бурките, това ще е дискриминация!

0
Мюсюлманската жена трябва да бъде смирена. Ако и се отнеме бурката, все едно й се отнема живота
Мюсюлманската жена трябва да бъде смирена. Ако и се отнеме бурката, все едно й се отнема живота

"Жените трябва да носят бурки. Така пише в Корана. Ние сме мюсюлмани и спазваме Корана."

Това обяви пред камерите на БТВ Яшар Мустафа, председател на мюсюлманското настоятелство в Пазарджик.

Той, заедно с имами от джамията, коментираха предложението на главния прокурор Сотир Цацаров за забрана на носене на бурки. Ние се съобразяваме и спазваме законите на България. Ако се забрани носенето на бурки, жена ми ще си стои вкъщи и няма да излиза. Не трябва да се смесва демокрацията с мюсюлманството. Да вземем атенатата в Сарафово. Там да не би да бяха забулени или да носеха големи бради?

Нашите жени са праведни и искат да отидат в рая. За това носят бурки. Мюсюлманската жена трябва да бъде смирена. Ако и се отнеме бурката, все едно й се отнема живота. Вие сте християнка. Монахините не се ли покриват? Трябва да питате вашия поп, дали ще отидете в рая, обърнаха се те към репортерката на телевизията. Ние не подклаждаме омраза с носеното на бурки и бради. Вижте какво пише във Фейсбук за нас? Искат да ни бесят, да ни вкарват в затвора и всякакви такива неща. Тук никой не се занимава с "Ислямска държава".

Носенето на бурки е национална носия. Ако се забранят, това ще е дискриминация. Във Франция и Белгия стават страшни неща. Там за това може да има забрани. Тук в България няма такива неща, категорични бяха имамите. По темата отношение взе и експертът Алекс Алексиев, председател на Центъра за Балкански и Черноморски изследвания. Бурката няма нищо общо с исляма. Бурката идва от Персия. Българският ислям никога не е бил близък до този тип ислям, така наречения уахабизъм.

Този тип ислям идва от Саудитска Арабия. Показаната джамия в Пазарджик е уахабитска. Те нямат нищо общо с отоманските джамии. Самият основател на движението уахабизъм нарича Отоманската империя - държава на изменници. Виждате за колко войнстващо течение говорим. Българският ислям никога не е бил войнстващ, категоричен беше Алексиев.

Турция изнудва Европейския съюз. Цялата политика на ЕС ще се окаже погрешна и вина за това ще носи Ангела Меркел. Голямата част от бежанците са икономически мигранти и нямат нищо общо с войната в Сирия. Те търсят по-добро място за живот, но са възпитани в една друга религия. Естествено, че има опасност за България. Нашите мюсюлмани са много възпитани, но виждате какво става в Пазарджик. Там са се разпуснали много, каза още експертът.

Източник: Бтв
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари