В Община Русе има нулева корупция

1
"Във всяко мое действие съм се ръководил от това неправителствените организации, активните граждани да се подпомагат, да се дава достъпност, общината да бъде публична", заяви кметът
"Във всяко мое действие съм се ръководил от това неправителствените организации, активните граждани да се подпомагат, да се дава достъпност, общината да бъде публична", заяви кметът Снимка: Dunavmost, архив

"Във всяко мое действие съм се ръководил от това неправителствените организации, активните граждани да се подпомагат, да се дава достъпност, общината да бъде публична, да постигаме и ние го правим – по – ниски цени в обществените поръчки, да постигнем по – голямо участие, сега за тролеите осем оферти са дошли, при 2 в първоначалните условия. Това е именно работата ни с такива организации"

Това каза днес кметът на Община Русе Пенчо Милков, цитиран от РусеИнфо

"Общината, в дейностите, които съм предлагал, седмичните отчети, достъпът до интернет страницата, не просто гражданите да подават документи онлайн, а да проверите в административната система на общината, „Архимед“ е пуснат онлайн на сайта, може да влезете и да видите всяка преписка в кой отдел, в коя дирекция, при кой заместник – кмет е и кой забавя преписката на всеки гражданин", заяви още кметът. 

Преди няколко месеца той е изпратил писма до няколко неправителствени организации – Асоциация „Прозрачност без граници“, Център за изследване на демокрацията, Антикорупционния фонд и Програма „Достъп до информация“.

"Те са поканени, за да дойдат в Русе или да бъдат приети представители на Община Русе в техните офиси в София. С част от тях са осъществени разговори.", обясни Милков. 

Предлага се закриване на Комисията за взаимодействие с гражданското общество от групата общински съветници от МК „СДС“ в ОбС – Русе. Ще има скоро становище от тези НПО дали да съществува тя и дали трябва да се закрие.

Предстои ОбС да вземе решение по въпроса на 13 септември.

"В последните дни излезе информация Община Русе да участва в тази програма за нулева корупция е част от тази ни активност, която съм развивал с тези организации и успоредно с Министерството на икономиката", коментира кметът.

"Ясно стана, че държавата ще насочва големи инвеститори в дадени области и по повод на това какви мерки са предприети, за да се каже на всички, че няма неморални и незаконни дейности спрямо инвеститорите.", каза Пенчо Милков

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари