В няколко града в страната отделенията за коронавирус са запълнени

0
Все още не се обмисля въвеждането на нови мерки на национално ниво, но местните щабове могат да въвеждат такива
Все още не се обмисля въвеждането на нови мерки на национално ниво, но местните щабове могат да въвеждат такива Видео: bTV

Има готовност да се разкрият още легла за болни

В няколко града на страната отделенията за пациенти с коронавирус са запълнени или пред запълване, но има готовност да се разкрият още легла за болни.

Проверка на bTV показва, че запълнени или пред запълване са отделенията в болници в Бургас, Шумен, Габрово, Ямбол, Хасково, Благоевград, Гоце Делчев и Враца, но се работи активно по разкриването на допълнителни легла.

В болница са вече 1484 души. Още 10 души са починали – сред тях мъж на 42 г., за когото няма данни да е имал придружаващи заболявания. 37 са новоизлекуваните.

Все още не се обмисля въвеждането на нови мерки на национално ниво, но местните щабове могат да въвеждат такива. Например Община Благоевград, която попада в най-рисковата червена зона, от утре забранява сватби, кръщенета и друг тип тържества, на които се събират много хора.

Перник, който попада в жълтата зона, празнува. Понеделник е празникът на града, а тържествата започнаха още от тази седмица. Пандемията не притеснява нито търговците, нито посетителите. Хора се редят и пред скарата на открито, и пред сергиите.

Кулминацията е утре. Тържества ще има през целия ден - част от тях на закрито.

Вечерта е планиран и концерт на популярни изпълнители.

„Перник е в златната среда на заразените. Стриктно спазваме всички заповедите на министъра, имаме връчено изрично предписание на РЗИ за проявите, съпътстващи празника", каза зам.-кметът на общината Стефан Кръстев.

РЗИ призова хората да бъдат внимателни и обяви, че ще има засилени проверките за спазване на противоепидемичните мерки.

На другия полюс - в червената зона, където е Банско, вече се усеща ефекта от препоръката да не се пътува там.

„За нас призивът е да се спазват личните мерки, а не да не се ходи в някои области", каза Малин Бистрин от Съюза на туристическия бизнес в Банско.

Банско попада в Благоевградска област, която е червена зона, но самата община има два случая на COVID-19 за последните два месеца, уточняват от местната власт.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари