В Николово заваляха първите снежинки

0
В град Русе сняг в момента не вали
В град Русе сняг в момента не вали

В село Николово, Русенско заваляха първите снежинки.

Кадър, заснет рано тази сутрин, показва дългочаквания снеговалеж. Хората се надяват поне за Нова година да понатрупа снежна покривка и да се усети истинска зима.

В град Русе сняг в момента не вали, но се очаква, като за Русенска област е обявен жълт код за снеговалеж.

За 29 декември синоптиците прогнозират  значителна облачност и сняг в Северна България и в планините, където ще се образува и снежна покривка.

Ще духа умерен северозападен, в Източна България до силен северен вятър. В Североизточна България и Предбалкана ще има условия за виелици и навявания. Максимални температури между 0° и 5°, в София около 0°. Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца и през деня бавно ще се повишава. 

Над Черноморието облачността ще е променлива. В северните райони дъждът ще се примесва със сняг. Ще духа умерен до силен северeн вятър. Максималните температури ще бъдат 3° - 6°, температурата на морската вода е 11° - 12°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

Над планините облачността ще е значителна с превалявания от сняг, по-съществени в Стара планина. Ще духа умерен до силен север-североизточен вятър. По планинските проходи ще има условия за виелици. Максималната температура на височина 1200 метра около минус 5°, на 2000 метра – минус 11°.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари