В Москва започна церемонията по анексиране на четирите украински области

1
По-рано през деня Путин подписа укази, с които признава независимостта на четирите области, в които бяха проведени референдуми
По-рано през деня Путин подписа укази, с които признава независимостта на четирите области, в които бяха проведени референдуми

Присъстват ръководителите на присъединените области Донецк, Луганск, Запорожие и Херсон

Започна официалната церемония, на която президентът Владимир Путин обявява присъединяването към Русия на Донецк, Луганск, Запорожие и Херсон, предаде DarikNews.bg.

По-рано през деня Путин подписа укази, с които признава независимостта на четирите области, в които бяха проведени референдуми за присъединяването им към Руската федерация.

На церемонията по подписването присъстват ръководителят на ДНР Денис Пушилин, ръководителят на ЛНР Леонид Пасечник, ръководителят на Запорожка област Евгений Балицки, както и ръководителят на Херсонска област Владимир Салдо. Всички те са назначени от Кремъл.

ЕС и голяма част от международната общност не признават легитимността на проведените в четирите украински области допитвания.

На този фон рано сутринта в петък загинаха 23 души загинаха, а 28 бяха ранени при обстрел на граждански хуманитарен конвой в регион Запорожие. Москва и Киев си отправиха взаимни обвинения за нападението.

Представителят на руските окупационни власти Владимир Рогов твърди, че "след като украинските сили са видели, че населението масово се отправя към (окупираната) част на Запорожска област, те са нанесли удар по колона с десетки цивилни автомобили". Украинският управител на областта Олександър Старух пък заяви, че загиналите са жертва на руски обстрел. Той допълни, че хората са чакали на опашка за влизане в окупираните територии и са отивали, за да вземат близките си и да им доставят помощи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари