В Минеаполис отново протестират заради убит чернокож

0
"Джордж Флойд бе убит преди по-малко от година и след като животът на Донте Райт бе отнет от друг полицай, се запитах защо става така", коментира Джон Дабла от Минеаполис
"Джордж Флойд бе убит преди по-малко от година и след като животът на Донте Райт бе отнет от друг полицай, се запитах защо става така", коментира Джон Дабла от Минеаполис Снимка: БГНЕС

Седма вечер на протести край Минеаполис, заради убит от полиция чернокож

Бурни протести имаше и снощи, седма поредна вечер, в предградието на американския град Минеаполис Бруклин Сентър, където преди седмица бяла полицайка застреля чернокожия Донте Райт, предаде Франс прес и БТА.

Близо 300 души протестираха цяла вечер пред местното полицейско управление. Предния ден полицията съобщи, че е арестувала към 100 души за нарушения на вечерния час и незаконни събирания.

Този път силите на реда останаха зад загражденията, издигнати пред участъка, а събралите се повече от сто демонстранти не си тръгнаха и след влизането в сила на полицейския час в 23 ч.

"Дойдох тук тази вечер, просто защото не можех да стоя безучастно", заяви по време на протеста демократката Максин Уотърс от Камарата на представителите в Конгреса.

"Трябва да бъде преустроена полицията в цялата страна. Трябва да намерим нов начин за справяне с проблемите в обществото, без хора, главно цветнокожи, да биват убивани от полиция, на която плащаме да ни защитава и да ни служи", допълни Уотърс, представителка от Калифорния.

Тя уточни каза че ще остане в щата Минесота поне до понеделник, за да присъства на съдебния процес в Минеаполис срещу белия бивш полицай Дерек Шовин, обвинен в убийството на чернокожия Джордж Флойд през май миналата година.

"Джордж Флойд бе убит преди по-малко от година и след като животът на Донте Райт бе отнет от друг полицай, се запитах защо става така", коментира Джон Дабла от Минеаполис, 28-годишен, възпитател в местно училище.

Чернокожият Донте Райт бе застрелян в Бруклин Сентър при обикновена пътна проверка. Полицайката Кимбърли Потър обясни, че по погрешка е стреляла с пистолета, а не с тейзъра си. Тя бе арестувана в сряда и се очаква да ѝ бъде повдигнато обвинение в убийство по непредпазливост.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари