В Германия очакват да паднат редица Ковид ограничения през март

0
Увереност за това изрази министърът на правосъдието Марко Бушман
Увереност за това изрази министърът на правосъдието Марко Бушман

Нараства броят на призивите в Германия за отменяне на въведените заради ковид ограничения.

Член на правителството заяви, че много от рестрикциите може да отпаднат идния месец, предаде ДПА, цитирана от БТА.

"Надявам се, че през март много защитни мерки ще може да бъдат вдигнати", каза министърът на правосъдието Марко Бушман в публикувано днес интервю за в. "Райнише пост".

Отпадането на ограниченията ще е възможно, ако "броят на случаите отново спадне от средата на февруари", уточни Бушман и отбеляза, че националният институт за заразни болести "Роберт Кох" очаква това да се случи. Той все пак направи уговорката, че тази прогноза може да се промени, ако се появят нови варианти на коронавируса.

В Германия въвеждането на ограничения по време на пандемията е отговорност на провинциалните власти, въпреки че федералното правителство редовно се среща с регионалните премиери, за да координира обществената здравна политика, отбелязва ДПА.

Следващата среща на канцлера Олаф Шолц с провинциалните лидери е предвидена на 16 февруари. На последната, на 24 януари, те се съгласиха засега да запазят настоящия курс.

Редица ограничения продължават да са в сила с цел ограничаване на новата епидемична вълна, предизвикана от по-заразния коронавирусен вариант Омикрон. Определени обекти, като нощните клубове, остават затворени, а ресторантите, баровете и други заведения трябва да изискват от клиентите доказателство, че са ваксинирани срещу ковид, възстановили са се от болестта или представят направен наскоро отрицателен тест за коронавирус. Инжектираните с бустерна доза ваксина са освободени от изискването за представяне на тест. На неваксинираните хора като цяло е забранено да влизат в ресторанти, барове и много магазини.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари