В две села на балотаж отиват по трима кандидати за кмет

0
Общинските избирателни комисии предават книжата си в ЦИК
Общинските избирателни комисии предават книжата си в ЦИК Снимка: БГНЕС

Общинските избирателни комисии предават книжата си в ЦИК.

ЦИК публикува окончателните данни от първия тур за местните избори в почти всички областни градове. Категорично в 18 областни града ще има балотажи, на първи тур в 9 областни града има избран кмет. Осем от тях са спечелени от кандидати на ГЕРБ, а в един – от ДПС и това е Кърджали.

В две населени места на балотаж ще се явят по трима души, които са получили равен резултат на първия тур на изборите. Това са селата Знаменосец в община Раднево и Александрово в община Ловеч.

200 Общински избирателни комисии от общо 265, вече са предали изборните книжа в ЦИК. Тези, които се очакват са София, Стара Загора, Пловдив, Велико Търново и Русе.

До края на деня изтича 48-часовият срок, в който Общинските избирателни комисии трябва окончателно да обявят резултатите от първия тур и да насрочат балотажи, там където се налага.

В Пловдив предстои балотаж ГЕРБ срещу ВМРО, във Варна малко не достигна на настоящия кмет да победи на първи тур. В Плевен също настоящият кмет, който се яви като независим, отива на балотаж срещу кандидата на ГЕРБ. В Ловеч ще се състезават ГЕРБ и БСП.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари