В Две могили дадоха старт на ваксинационната кампания

1

Над 100 души вече проявиха интерес към започналата по-рано през деня в Две Могили, информационна кампания за ваксинацията срещу COVID – 19

Тя е организирана съвместно от Областна администрация – Русе, Българския Червен кръст и Регионалната здравна инспекция в крайдунавския град. В нея участва и заместник областният управител Синан Хебибов. Според него е нужно хората да бъдат по-добре информирани, за да имат възможността сами да вземат съзнателни и отговорни решения. „Нежеланието на обществото да се ваксинира лежи върху конспиративните теории, разпространяващи се усилено по всякакви информационни канали, от самото начало на пандемията.“ – каза той. Кампанията ще протече из централните улици на населените места, като целта ѝ е да се изяснят ползите от имунизация и да се изчистят неточностите около състава, влиянието и страничните ефекти на ваксините, повсеместно коментирани из публичното пространство.

Директорът на БЧК – Русе Антоанета Ябазонова  обясни, че при проявен интерес всеки жител може да се запише в съответната община, а при набиране на списъци от хора, от беленската болница „Юлия Вревска“ са готови да осигурят мобилни екипи, които да имунизират желаещите на територията на съответното населеното място. Единственото условие на медиците е да се събере достатъчно желаещи за ваксиниране, така че при отварянето на флакон да не се налага изхвърлянето на неупотребявани дози. Добрата новина е, че още в първите минути на кампанията, в общината има записани за имунизация, отчитат от областна администрация.

След град Две могили, кампанията днес продължава и в селата Батишница, Баниска и Бъзовец, като през седмицата ще се проведе и в други населени места от областта. Във вторник екипите на Червен кръст ще бъдат в гр. Ценово и с. Долна Студена, сряда в град Бяла и село Бистренци, а четвъртък в град Русе.

През изнесените имунизационни пунктове през вчерашния ден в Бяла са преминали около 20 души. Интересът остава както към иРНК ваксините, така и към еднодозовия препарат на Янсен.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари