В ДПС още не знаят дали Делян Пеевски ще е кандидат за депутат

0
В районите, където на предишни избори Пеевски е водил листи, вече има определени други водачи
В районите, където на предишни избори Пеевски е водил листи, вече има определени други водачи Снимка: БГНЕС

В районите, където на предишни избори Пеевски е водил листи, вече има определени други водачи

Дали Делян Пеевски ще е кандидат за депутат все още няма решение, обявиха от партийното ръководство пред "Дневник".

Бизнесменът е народен представител вече четири мандата, но не ходи на заседанията на Народното събрание. По информация от партийната централа той има най-много номинации от партийните структури за листите за 45-ия парламент след лидера Мустафа Карадайъ.

В районите, където на предишни избори Пеевски е водил листи, обаче вече има определени други водачи. В момента бизнесменът е депутат от Благоевград, а там начело на листата се очаква да бъде зам.-председателят на ДПС Халил Летифов. В този парламент Летифов е депутат от Стара Загора - регион, от който и Пеевски се е кандидатирам. По неофициална информация зам.-председателят на ДПС ще води листата и там.

В Пазарджик - другия регион, от който Делян Пеевски е бил кандидат за депутат, водач на листата се очаква да бъде евродепутатът Искра Михайлова. През 2014 г. тя замина за Брюксел, след като бизнесменът се отказа да бъде евродепутат.

По неофициална информация кои ще са водачите зависи от почетния председател на ДПС Ахмед Доган. Очаква се лидерът Мустафа Карадайъ да води две листи - освен тази в Кърджали, откъдето се кандидатира традиционно, и тази в Шумен. Другият зам.-председател на ДПС Йордан Цонев вероятно ще води листата във Враца, а третият - Станислав Анастасов - във Видин.

От сегашните депутати водачи се очаква да бъдат Хасан Адемов (Добрич), Джевдет Чакъров (Силистра), Джейхан Ибрямов (Търговище), Ерджан Ебатин (Варна) и Бюрхан Абазов (Русе).

Сред водачите ще има и младежки лидери.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари