В дом „Възраждане“ извикаха психолог от МВР

0
Обитатели с коронавирус отказват да се преместят в изолационния сектор
Обитатели с коронавирус отказват да се преместят в изолационния сектор

Обитатели с коронавирус отказват да се преместят в изолационния сектор

Психолог от МВР е бил извикан вчера по спешност в дома за стари хора „Възраждане“, съобщиха на брифинг от общината в Русе.

Присъствието му се е наложило, тъй като седем от обитателите, които са положителни за коронавирус, са отказали да се преместят в изолационния сектор, предаде Русе Медиа.

Те са настоявали да останат в стаите си на втория етаж, вместо да отидат на четвъртия. След разговори с психолога петима са се съгласили. Други двама обаче са останали на място, което е принудило ръководството на дома да вземе драстични мерки.

„Те са си в стаите, но в момента сме ги заключили, защото те излизат, разхождат се и застрашават живота на останалите потребители на етажа, които са отрицателни“, обясни директорът Ани Венкова.

Очаква се ситуацията да бъде разрешена до края на деня, като има готовност да бъде включен и психиатър от Центъра за психично здраве.

От утре за обитателите на дома, които нямат коронавирус, ще се грижат петима доброволци от Червения кръст. Търсят се още медицински сестри и санитари, тъй като възрастните хора се намират в две отделни сгради в Русе и извън града.

Изследванията на всички близо 200 обитатели са приключили, като от тях положителни са 83 души, а останалите 108 са отрицателни.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари