В Девин мият улиците с шампоан

0

В Девин измиха центъра и улиците на кв. „Врътлек“ с шампоан на Цветница.

Договорихме се с фирмата да мият улиците след края на зимния сезон без да се плащат допълнителни средства, каза зам.-кметът Владимир Солаков.

Той, кметът на общината Красимир Даскалов и общински служители се наеха да събират боклуци в района на същия квартал, чиито улици предстои да се асфалтират с целеви средства от държавата.

Кандидатствахме по втория прием на Програмата за развитие на селските райони. Най-напред получихме одобрение за изграждане на многофункционална спортна площадка в кв. Настан за около 100 000 лева. И само преди няколко дни получихме и одобрение и на второто ни предложение - за изграждане и реконструкция на улица в кв. „Врътлек“, свързваща квартала с републиканската пътна мрежа. Тя ще бъде един алтернативен път при затруднения за основния или особени ситуации, затрудняващи трафика по главната входна артерия. Улицата, което ще се изгражда, е на стойност около 1 000 000 лева. Обяваваме обществена поръчка и се надявам, ако няма обжалване, до края на лятото да започнат строителните дейности“, обясни кметът.Докато управниците и служителите чистеха, към инициативата им се присъедини и 10-годишният Марти.

Когато на деца като Марти им даваме пример със собствените си действия, те се научават да им е чисто. Гордея се, че имаме такива деца – те са бъдещите граждани на общината. Родителите му явно го възпитават в уважение към общата собственост, което е истински пример за подражание. Акцията ни не е с цел да почистим напълно днес, а да дадем пример, особено на децата, как искаме всички да ни е чисто. И, ето, че има резултат“, коментира кметът.В подкрепа на пролетната акция за почистване се включи и персоналът на болницата, които обраха боклуците, разхвърлени около лечебното заведение.   

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари