Утре сутринта ще е още по-студено

0
През нощта ще се изясни и утре сутринта ще е още по-студено
През нощта ще се изясни и утре сутринта ще е още по-студено

През нощта ще се изясни и утре сутринта ще е още по-студено

Усложнена зимна обстановка в страната днес - а местата, където се натрупа най-много сняг до момента - близо 30 см в Благоевград, в Хасково 25, в София 20. Сняг валя и по морския бряг, като в Ахтопол дебелината на снежната покривка е 7 см.

Оправдаха се и очакванията за пореден леден ден в страната. Почти навсякъде температурите останаха под нулата, а вятърът създаваше усещането за още по-студено, от действителното време, предава БНТ.

Снеговалежите вече отслабнаха и постепенно в близките часове ще спират, най-късно, в югоизточните райони, където ще продължи да вали до около полунощ. През нощта ще се изясни и утре сутринта ще е още по-студено, особено в Югозападна България, където температурите ще паднат до минус 14, минус 12 градуса, в останалата част от страната -ще са от минус 10° до минус 5°.

Предупреждение за ледено време е в сила и за утре в югозападните райони, където температурите и през деня ще останат под нулата. Максимални стойности в останалите райони - между 0° и 5° . Облачността ще е променлива, в много райони намаляваща до слънчево . Ще духа слаб до умерен северозападен вятър.

Мразовито остава времето по високите части на планините, с температури под минус 20 градуса и в комбинация с умерен и силен северен вятър. Много висока остава и опасността от лавини извън ски зоните.

Облачността ще е променлива, в масивите от Югозападна България по-често значителна, на отделни места с валежи от сняг.

Времето на Балканите - студено за сезона, особено в южната половина от полуострова. Там, както и в Карпатите ще превалява сняг, в най-южната част на Гърция -дъжд, където и утре е в сила предупреждение за ниски температури и обилни валежи, а в района на Егейско море е обявена и най-високата степен червен код за опасно ветровито време.

В западните части от континента ще се затопля, и след студовете, топлата въздушна маса ще достигне и до Германия. Снегът там ще преминава в дъжд и на много места ще има и поледици. Сняг ще завали в Чехия и Австрия. В по-голямата част от Италия ще е слънчево, но ще се задържи с температури, по-ниски от обичайните за февруари.

И у нас, до сряда, ще остане много студено, особено в сутрешните часове, но след това ще започне постепенно затопляне. Облачността в близките дни ще бъде променлива, с вероятност за слаби превалявания във вторник и четвъртък. Най-много слънчеви часове ще има в сряда.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари