Утре Румен Радев идва в Русе

10
Президентът идва за участие в отбелязването на 142 години от освобождаването на града от Османско владичество
Президентът идва за участие в отбелязването на 142 години от освобождаването на града от Османско владичество

На 20 февруари, четвъртък, държавният глава Румен Радев ще посети Русе за участие в отбелязването на 142 години от освобождаването на града от Османско владичество.

Президентът ще се включи в честванията в 11:00 часа, когато пред храма „Св. Троица“ ще бъде направена историческа възстановка на посрещането на руските войски начело с ген. Тотлебен в Русе. Държавният глава и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили ще приеме почетния караул в 11:30 часа на площад „Свобода“. След това президентът Радев ще приветства жителите и гостите на града за празника.

В 12:45 часа в зала „Св. Георги“ в сградата на община Русе държавният глава ще участва в дискусия с представители на Младежкия парламент в града. На дискусията с младежите ще присъстват представители на ръководството на местената власт. В началото на срещата президентът Румен Радев ще удостои с почетен знак на държавния глава полк. (о.з.) Велико Пенчев за приноса му за развитието на военното образование и Военновъздушните сили на Република България.

В рамките на посещението си в Русе държавният глава ще посети фабрика за спортна екипировка. Ще участва и в тържествен открит урок с ученици, посветен на Освобождението на Русе.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари