Утре ни очакват поройни дъждове и градушки

0
Максималните температури ще са между 21° и 26°
Максималните температури ще са между 21° и 26° Снимка: БГНЕС

През нощта над западните райони облачността ще е значителна, на места с превалявания от дъжд. Над останалата част от страната ще е предимно ясно. Минималните температури ще са между 9° и 14°.

Утре въздушната маса ще е неустойчива. Ще се развива купесто-дъждовна облачност, ще има краткотрайни валежи, на места интензивни и придружени с гръмотевици. В Северна България има повишена вероятност за градушки. В крайните източни райони ще има повече слънчеви часове и ще се задържи почти без валеж. Ще духа слаб до умерен южен, в Дунавската равнина – североизточен вятър. Максималните температури ще са между 21° и 26°.

Атмосферното налягане ще се задържи около средното за месеца.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево с временни увеличения на облачността в следобедните часове. Валежи са малко вероятни. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югоизток. Максималните температури на въздуха ще са 19-22°. Температурата на морската вода е 17-18°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

В планините ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали и прегърми. Ще духа до умерен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 15°, на 2000 метра – около 9°.

И през следващите дни въздушната маса над страната ще остане неустойчива. Ще има и слънчеви часове, но и развитие на купесто-дъждовна облачност, с краткотрайни превалявания, на места и с гръмотевични бури, възможни са и градушки. По-интензивни ще са явленията главно в часовете след обяд и през първата половина от нощта. По-голяма е вероятността за валежи в Западна и Централна България, а през нощта срещу четвъртък и в четвъртък - в източните райони.

Температурите ще са близки и малко по-високи от обичайните - преобладаващите максимални ще са между 22°-27°, минималните – между 10° и 15°. Краткотрайно захлаждане ще има в Северна България в средата на седмицата.

Източник: БТА
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари