Утре гледат делото за хулиганство срещу Петното

0
Утре гледат делото за хулиганство срещу Петното

Първото заседание по наказателно дело от общ характер, заведено срещу Бисер Миланов (Петното) ще се проведе на 28 май 2014 г. (сряда), от 10 часа, в зала 13-Б киносалон.

Делото се гледа от 9-ти състав на Софийския районен съд (СРС), с председател Анелия Щерева. В обвинителния акт се твърди, че в периода 13 – 15 януари 2014 г., в София, в условията на продължавано престъпление Миланов е извършил две хулигански деяния, при опасен рецидив, съобщават от съда.

На 13 януари 2014 г., около 17 до 18.00 часа, Миланов посегнал към лявата ръка на Любен Кацаров – оператор в bTV, отскубнал часовника му и отправил към него думите: „Аре престани да ме снимаш с тая камера ... мухльо .. боклук”. Към оператора Кацаров и към репортера Мария Цънцарова отправил нецензурна ругатня и добавил: „… ще си платите, ще видите”. Продължил да крещи обидни изрази, изтръгнал микрофона от ръката на Цънцарова, блъснал я в раменете, заплашил я, че ще започне да играе бокс и хвърлил в лицето й запалена цигара.

На 15 януари 2014 г., окола 9.3- - 10.00 часа, отправил към Митко Георгиев думите: „Боклук македонски, ако не ти харесва тук бягай у Македония, да не те пребием тук”, бутнал с ръка в тялото Петър Нанев - репортер в bTV, като му крещял да се махне и го заплашвал, че ще играе бокс с него.

Обвинението сочи още, че Миланов е осъждан за тежко умишлено престъпление. Присъдата му е една година затвор, при първоначален строг режим, която той е излежал. Освободен е на 21 октомври 2013 г. и три месеца по-късно, при опасен рецидив, извършва горепосочените престъпления (чл. 325, ал.4, вр. ал.1, вр. чл. 29, ал. 1, б.”а”, вр. чл. 26, ал. 1 от НК).

Очаква се по делото да бъдат разпитани 28 свидетели и 6 вещи лица.

Източник: БЛИЦ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари