Утре дневните температури ще се понижат

0
Минималните температури ще са предимно между минус 2° и 3°, дневните ще се понижат и ще са между 7° и 12°
Минималните температури ще са предимно между минус 2° и 3°, дневните ще се понижат и ще са между 7° и 12°

През нощта и утре ще има разкъсана, предимно средна и висока облачност, която след обяд от север ще започне да намалява до слънчево

Това съобщи за Агенция "Фокус" Евгения Егова, дежурен синоптик в Националния инстутут по метеорология и хидрология (НИМХ). През нощта ще е почти тихо, утре ще се появи слаб, в източната половина на страната - умерен вятър от север-североизток. Минималните температури ще са предимно между минус 2° и 3°, дневните ще се понижат и ще са между 7° и 12°. Атмосферното налягане остава по-високо от средното. През деня слабо ще се повиши.

По Черноморието ще е с разкъсана средна и висока облачност, която след обяд от север ще намалява. Ще духа умерен до силен североизточен вятър. Максималните температури на въздуха ще са 9°-12°. Температурата на морската вода е 13°-14°. Вълнението на морето ще се усилва и след обяд ще бъде 3-4 бала.

Над планините ще е с разкъсана средна и висока облачност, която от север ще намалява до слънчево. Вятърът ще се ориентира от изток-североизток и ще е умерен. Максималната температура на височина 1200 метра около 6°, на 2000 метра - около 0°.

През повечето дни до края на седмицата вятърът ще е слаб, с южна компонента, в много райони ще бъде почти тихо. В планинските райони ще бъде слънчево и ще се затопля. В равнинната част от страната сутрин на много места ще е мъгливо или с ниска облачност, но в средата на седмицата през деня в повечето райони видимостта ще се подобрява, облачността ще се разкъсва и намалява до слънчево. По-трайни ще бъдат мъглите към петък по поречието на Дунав и в западната и централната част на Дунавската равнина. Дневните температури там ще остават по-ниски, от 3° до 6°, в останалата част от страната ще достигат 10°-14°.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари