Урсула фон дер Лайен може да оглави НАТО

0
Лондон вероятно ще блокира кандидатурата й
Лондон вероятно ще блокира кандидатурата й

Лондон вероятно ще блокира кандидатурата й

Ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен е претендент за поста генерален секретар на НАТО, съобщи източник на „Сън”, но кандидатурата ѝ може да не бъде подкрепена от Великобритания, предаде БГНЕС.

Твърди се, че няколко държави членки на алианса са ѝ предложили поста. Друг източник обаче е заявил пред британския таблоид, че Лондон вероятно ще блокира кандидатурата на Фон дер Лайен заради "слабите ѝ постижения" като ръководител на германското министерство на отбраната.

Според вестника британският министър на отбраната Бен Уолъс, чиято кандидатура е подкрепена от министър-председателя Риши Сунак, също е претендент за поста генерален секретар на НАТО. Естонският министър-председател Кая Калас, която също е кандидат за поста, няма да участва в надпреварата. Според таблоида тя възнамерява да се съсредоточи върху "заплахата от Русия" по границите. Друг вариант е канадският вицепремиер Кристия Фрийланд с украински корени. Според източник на „The Sun” от НАТО тя едва ли ще получи поста, защото Канада не е успяла да изпълни целта на алианса да отделя 2% от БВП за отбрана.

Подобни кандидатури вече бяха посочени от други медии. Италианският вестник „La Repubblica” също съобщи, че Фон дер Лайен може да оглави алианса. Вестник "Ню Йорк Таймс" твърди, че Вашингтон обмисля г-жа Фрийланд за наследник на Йенс Столтенберг. Неговият мандат изтича през есента.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    5
    М-хм,
    Да, ама по-вероятно е дълги години да мие кенефите в някой европейски женски затвор! Заради едни пари от едни *ваксини*...
  • 9
    4
    русенец
    Тази беше министър на отбраната на Германия и Бундесверът почти престана да съществува, имаше и някакви корупционни скандали около нея. После стана шеф на ЕК и ЕС почти престана да съществува - инфлация, протести, загуба на пазари, а и пак корупционни скандали. Сега щяла да се кандидатира за НАТО. Няма лошо, НАТО без друго е вече архаизъм и все някой трябва да му ебе мамата. Само се питам тази другарка какъв чин има от руските тайни служби, защото няма друг човек, нанесъл такива вреди на Европа, а руснаците не забравят хората, работили за тях.:)
  • 8
    3
    ...
    агресивно дърто животно ! не ти ли е жал за седемте ти деца ? тази гад иска война до дупка.
  • 8
    2
    Мина
    Това недоклатено същество с име на про...ститутка от долнопробен локал....ха,ха
  • 23
    1
    Гошо куче лошо
    Пази боже.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Разбрах, че си дала на всички мъже във фирмата.
- Ми нулева кръвна група съм, казаха, че мога да давам на всички.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари