Упражнението, с което да се отървете от чувството за глад

0
С тази китайска техника намалявате апетита си
С тази китайска техника намалявате апетита си

Повечето хора не могат да се справят с чувството за глад, което постоянно ги тормози и оттам идва проблема и с наднорменото тегло и килограми в повече. Но днес ще ви разкрием една тайна техника, която е помогнала на много хора.

Не е тайна, че повечето хора с наднормено тегло  преяждат. Някои от тях се крият зад стреса, други не пропускат да се наградят пред компютъра със сладки и бисквитки, а други - не могат да гледат филм без някой  друг сандвич под ръка. Във всеки случай се образува лош навик, който се съпровожда от постоянно чувство на глад. Как да се справим с мислите за храна е въпросът?

Повишен апетит

Днес ще ви кажем как да намалите апетита си само за 1 минута и да не преяждате. Не е необходимо да се ограничавате с храна или да правите диета.

Едно просто упражнение на китайския гимнастическа практика ще ви помогне да се отървете от чувството на глад -  Понякога се нарича „Жаба, която се люлее на вълната“.

Китайските майстори казват, че тази техника блокира глада, дори и да не ядете по цял ден. Упражнението е задължително за всички, които се хранят нередовно или ядат повече от 5 пъти на ден (три основни хранения до 400 г и две закуски до 100 г). Също така, тези, които са на диета, рязко намаляват обема на порциите или практикуват краткосрочно гладуване - пауза на храна.

Преди да го направите, изпийте 100-200 ml топла вода.  Изберете подкрепа - ниска маса или стол. Наведете лактите си на гърба, както е показано на снимката или огънете, като поставите ръцете си на седалката на стола. Изберете височината на опората, така че да се чувствате възможно най-комфортно и гръбначният ви стълб да е на прав ъгъл. Можете да направите упражнението, облегнати на стената.

Поемете дълбоко дъх и в същото време дръпнете корема доколкото можете. Задръжте дъха си за 3-4 секунди. Издишайте и отпуснете коремните мускули. Повторете 10 пъти. Чувството на глад ще изчезне веднага или след няколко минути. Дишането не играе особена роля, най-важното е да вкараш стомаха колкото е възможно повече, докато вдишваш и максимално да опънеш, докато издишваш.

За да ядете по-малко на обяд или вечеря, направете упражнението 10-15 минути преди хранене. Така чувството за ситост идва по-бързо от обикновено. Основното нещо е да се ангажира незабавно, веднага щом ръката протегне да яде нещо вкусно.

Джасперната жаба може да се изпълнява изправена, ходеща, седнала или легнала. В последния случай ефективността е много по-малка. А за да контролирате дишането, трябва да държите ръцете си на стомаха.

Каква е тайната на упражнението? 

Първо, малко теория: едновременно с появата на глад в стомаха се произвежда стомашен сок, който се състои от пепсин и солна киселина. Те разтварят храната, която е влязла в стомаха. Но ако човек не е ял, стомашният сок започва да дразни стените на стомаха.

В резултат - лош дъх, налепи на езика, гастрит, язва. Оказва се, че е порочен кръг: чувствате глад - трябва да ядете и имате чувство, че ще припаднете, ако не го направите. Ето защо преяждането не е просто допълнително тегло. Това е опасна хранителна зависимост, която разрушава нашето тяло . Преяждането трябва да може да се контролира !

По време на тренировката коремните мускули "източват" стомашния сок в червата и апетитът изчезва. С течение на времето желанието за ядене е намалено, лошият навик изчезва и вие ще се чувствате гладни само когато тялото наистина трябва да яде.

Друга много важна забележка. Някои може погрешно да мислят, че като приложат тази техника ще спрете да ядете и ще отслабнете по здравословен начин. Но това не е така. Да се ​​гладува и да се злоупотребява с упражнението в ущърб на собственото ви здраве не е препоръчително! Ако тялото няма достатъчно хранителни вещества, никакво „ упражнение ” няма да помогне.

Ето защо, фокусирайте се не само върху глада, но и критично оценете вашата диета. Ако има достатъчно зеленчуци, плодове, протеинови храни и въглехидрати, упражненията ще намалят броя на леките закуски и ще намалят количеството консумирани порции.

Източник: Zajenata.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари