Управляващото мнозинство поиска оставката на Гешев, той го нарече "кризисен пиар"

0
Днес не е ден за обсъждане на политика, заяви главният прокурор
Днес не е ден за обсъждане на политика, заяви главният прокурор Видео: NOVA

От четворната коалиция записаха искането си в декларация, прочетена от парламентарната трибуна

Четворната управляваща коалиция поиска оставката на главния прокурор Иван Гешев. Това е записано в декларация, прочетена от парламентарната трибуна от депутата от "Продължаваме Промяната" Андрей Гюров, предава NOVA.

"Призоваваме Гешев да подаде оставка като по този начин поеме отговорност за своите действия и даде възможност на българската Прокуратура да осъществява пълноценно конституционните си функции", се казва в декларацията.

Минути по-късно, преди началото на избора на председател на ВКС, Гешев коментира искането за оставката му. "Днес не е денят да обсъждаме българска политика или кризисен PR. Важното събитие е процедурата за избор във ВКС", заяви обвинител номер 1.

Той пожела успех на единствения кандидат за поста във Върховния съд - Галина Захарова.

"Важно е процедурата да протече професионално и при спазване на закона. Сигурен съм, че колегите от ВСС ще проявим уважение към самите себе и към институцията и няма да позволим тази процедура да има жълт отенък като при моя избор. Ако не уважаваме съдебната власт и себе си, няма да ни уважават и политиците", заяви още Гешев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    2
    Ами
    Аз пък призовавам премиерът да подаде оставка и да си понесе отговорноста за лъжливата декларация!
  • 10
    1
    БГ
    Пълен нещастник е тоя каскет.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари