Управител на ресторант в Русе: Няма нито една резервация за 8-ми декември

5
Множество запитвания има за фирмени партита, но щом чуят, че се изискват "зелени сертификати", масово се отказват
Множество запитвания има за фирмени партита, но щом чуят, че се изискват "зелени сертификати", масово се отказват Снимка: скрийншот / BG on Air

Хотелиери и ресторантьори вече се подготвят за коледните празници

Повечето от заведенията вече са готови с празничната си програма и меню, но очакванията са, че резервации няма да има заради изискването за "зелени сертификати".

Сашо Александров е управител на ресторант в Русе. Казва, че вече са готови с предложенията си за празниците, но резервации няма.

"8 декември преди пандемията се характеризираше като един от най-силните дни заедно с 8 март, но тази година няма нито 1 записване досега, съмнявам се и да има", сподели Сашо пред Bulgaria ON AIR

Множество запитвания има за фирмени партита, но щом чуят, че се изискват "зелени сертификати", масово се отказват.

"Има, но за няколко дати само, за 2 дати, няма засега голямо желание, хората изчакват да видят какви мерки ще има за напред, има няколко фирми, които казват, че няма да празнуват тази година и чакаме", допълни Сашо Александров.

Лилия Кафеджиева е мениджър на хотел в курортното градче Трявна. Според нея именно противоепидемичните мерки спират хората.

"Мисля, че това е основната причина, тъй като преди тези мерки имахме доста повече работа и сега като звъннат първо питат дали искаме сертификати и каква е процедурата", коментира мениджърът на хотел Лилия Кафеджиева.

Подобно е положението и по морските курорти. "Зелените сертификати" са вариант, макар и отричан от голяма част от работещите в бранша.

"За новогодишните пакети все още много слабо вървят записванията, да не кажа, че има запитвания, но няма капара и няма резервации, защото много хора се притесняват дали няма да се разболеят, или да бъдат в карантина", сподели председателят на ВАХР Павлин Косев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари