Уникалната рок-изложба в Доходното здание

0

Тази вечер в Доходното здание бе открита рок-изложба, в която русенци и гости на града ще имат възможност да видят умаления копия на китарите на някои от най-големите рок виртуози, както и шаржове на самите музиканти.

Инструментите са изработени от Митака Данчев, а шаржовете са дело на добре познатия русенски художник Огнян Балканджиев, сподели ТОП НОВИНИ.

Интересът на Данчев към инструментите е възникнал преди повече от 13 години, заедно с любовта му към рок музиката. Оттогава до днес през свободното си време той е произвел над 100 мини-китари, като за всяка от тях отделял поне по няколко дни. За целта проучва предварително всички нейни детайли с помощта на интернет и специализирани каталози и едва тогава се заема със същинската работа. Сред творбите му има копия на китарите на Ерик Клептън, Брайън Мей, Ингви Малмстийн и Джими Хендрикс, а една от любимите му и до днес остава марков „Фендер Стратокастър“.

За изображенията на популярните лица на притежателите им пък в своя неподражаем стил пък се е погрижил популярният художник Огнян Балканджиев, който представя 50 шаржа на рок знаменитости.

Към двамата автори се присъединиха Диан Максимов – китара, Петър Стаменков – китара, Пресияна Маркова – саксофон, Валентин Цанев – китара, Мария Атанасова – китара и Юлиян Данчев – перкусии.

Източник: ТОП НОВИНИ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари