Уникален фоклорен празник в село Бабово

0
Тази година традиционната Бабовска зелева чорба беше приготвена в юнашки тиган от Копривщица
Тази година традиционната Бабовска зелева чорба беше приготвена в юнашки тиган от Копривщица Видео: Кис 13

Уникален фоклорен празник посветен на греяната ракия и зелевата чорба се проведе за трета поредна година в сливополското село Бабово.

Организатори на събитието бяха Народно читалище "Никола Йонков Вапцаров 1927", кметството и пенсионерската организация в селото.

Програмата включваше провеждането на конкурси за греяна ракия и най-вкусна зелева чорба и автентична старовремска софра. За първа година имаше и избор на най-напет юнак. Докато участниците се подготвяха, на площада пред читалището беше дадено началото на празника с молебен за здраве и благоденствие.

Кметът на община Сливо поле Валентин Атанасов поздрави организаторите за надграждането на празника и за това че има приемственост на традициите.

За настроението на всички присъстващи на празника, програмата включваше множество изяви на фолклорни групи от цяла Русенска област. Тази година традиционната Бабовска зелева чорба беше приготвена в юнашки тиган от Копривщица.

На класираните на първите три места участници бяха раздадени грамоти и предметни награди. Всеки дошъл за празника имаше възможност да се наслади на гозбите, приготвени по автентични рецепти както и да опита от печените на чеверме прасенца.

Източник: КИС 13
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари