Унгария удължи тавана на цените на храните и горивата до октомври

2
Таванът върху лихвените ставки за ипотеките остава до края на годината
Таванът върху лихвените ставки за ипотеките остава до края на годината Снимка: Getty Images

Таванът върху лихвените ставки за ипотеките остава до края на годината

Премиерът на Унгария Виктор Орбан обяви, че се удължава - до 1 октомври - срокът на действие на наложените от правителството му тавани на цените на горивата и на някои основни хранителни продукти. А таванът върху лихвените ставки за ипотеките остава до края на годината, информира БНР.

Агенция "Ройтерс" отбелязва, че националистическото правителство на Орбан разчита най-много на тези мерки, за да защити населението на страната от кризисното поскъпване, но въпреки това не съумява да удържи инфлацията, които достигна двуцифрено число миналия месец.

Таванът на цените на автомобилните горива беше въведен миналия ноември - 480 форинта (или долар и 25 цента) за литър, като наскоро правителството реши, че той ще е в сила само за автомобили с унгарски регистрационни номера. Лимитът на цените на някои хранителни продукти беше въведен през февруари

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари