УМБАЛ „Канев“ показа отделението за КОВИД-19

4
Отделението е със самостоятелен вход извън Хирургичния блок и има две стаи, обособени като реанимационен сектор с 6 апарата
Отделението е със самостоятелен вход извън Хирургичния блок и има две стаи, обособени като реанимационен сектор с 6 апарата

УМБАЛ „Канев“ е готова да поеме пациенти, болни от коронавирус, в новоизграденото си отделение на мястото на бившата „Медика Кор“.

Изпълнителният директор Иван Иванов разказа, че болницата има лекари и техника за обгрижване както на усложнени случаи, така и на карантинирани.

Отделението е със самостоятелен вход извън Хирургичния блок и има две стаи, обособени като реанимационен сектор с 6 апарата. Общо готовността е за осем реанимационни легла, но се чакат още апарати от здравното министерство. Всяка стая е изведена със звънец, за да може болните да повикат лекар при нужда. Отделно на разположение е апарат за снимка на бял дроб, който е подвижен и може да се прави контролна снимка при лежащия пациент. В отделението е и изолационната носилка, с която да се пренася при нужда болният за изследвания, предаде Русе Медиа.

В другите стаи са поставени 24 легла за карантинирани пациенти, обособени са и кабинети за лекари, сестри и санитари. За момента има достатъчно предпазни средства, като отделението е заредено на 100 процента с най-висок клас.

„Медиците са ни най-ценни, защото борбата с коронавируса ще приключи, но животът ще продължи и ние трябва да продължим да даваме здраве на хората“, казва Иван Иванов.

За момента двамата болни в Русе от коронавирус, които се нуждаят от болнично лечение, са в изолационния сектор на Инфекциозното отделение. Но ако болестта се разрасне, пациентите ще се настаняват в новото отделение, за да може да се освободи инфекциозното за традиционните си болни.

УМБАЛ „Канев“ може да се похвали и с наличието на доброволци, които искат да работят в КОВИД сектора. Това са петима лекари, санитари, както и сестри от болницата и от структури извън нея.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари