УМБАЛ „Канев“ отчете тежка година и благодари на всички медици

1
През ноември и декември болницата е преструктурирала 90 процента от отделенията си в отделения за пациенти с коронавирус . Разкрити са били 276 ковидни легла и 12 реанимациони, като на моменти пациентите в интензивния сектор са били двойно повече от леглата – 24
През ноември и декември болницата е преструктурирала 90 процента от отделенията си в отделения за пациенти с коронавирус . Разкрити са били 276 ковидни легла и 12 реанимациони, като на моменти пациентите в интензивния сектор са били двойно повече от леглата – 24 Видео: Русе Медиа

УМБАЛ „Канев“-Русе имаше много тежка година заради пандемията от КОВИД-19, която бе нещо ново и непознато при първата вълна през март, разясни на пресконференция изпълнителният директор Иван Иванов

Въпреки натиска върху здравната система през втората вълна, лечебното заведение се е справило успешно, а финансовите резултати са положителни дори в кризата, предава Русе Медиа.

През ноември и декември болницата е преструктурирала 90 процента от отделенията си в отделения за пациенти с коронавирус . Разкрити са били 276 ковидни легла и 12 реанимациони, като на моменти пациентите в интензивния сектор са били двойно повече от леглата – 24. „Благодарение на всички медици от болница „Канев“ – лекари, медицински сестри, санитари, ние успяхме да се справим. Единици само напуснаха, а останалите влязоха в боя без колебание. 20 процента от персонала се зарази с коронавируса, но останалите 620 души участваха активно в лечението на пациентите“, обясни Иван Иванов.

По време на празниците всички отделения са били изпразнени и дезинфекцирани изцяло, като болницата е напълно готова да започне отново да работи с капацитета на отделенията.

През 2020 г. УМБАЛ „Канев“ е спазила и инвестиционната си програма, като е закупила модерна техника за общо 1,5 млн.лв. Близо половин милион лв. са от дарители, а останалите – собствени средства и пари от здравното министерство. С помощта на дарители е изградена и нова микробиологична лаборатория за КОВИД изследвания, а отделно е направен ремонт на три отделения и има нова зала за аутопсии.

„Въпреки че се наложи да се изразходват много непредвидени средства за маски, защитни облекла, дезинфектанти, болницата завършва годината с положителен финансов резултат – без просрочия и без задължения“, допълни още изпълнителният директор.

Паралелно с борбата с коронавируса, УМБАЛ „Канев“ активно се готви и за първата си акредитация, с която да защити статута си на университетска болница по критериите на здравното и образователното министерства.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари