Украинските посолства в пет европейски държави са получили пакети с окървавени животински очи

2
Опитват се да ни уплашат, но ние ще продължим да работим за победата на Украйна, подчерта външният министър Дмитро Кулеба
Опитват се да ни уплашат, но ние ще продължим да работим за победата на Украйна, подчерта външният министър Дмитро Кулеба Снимка: Facebook

Опитват се да ни уплашат, но ние ще продължим да работим за победата на Украйна, подчерта външният министър Дмитро Кулеба

Няколко украински посолства в Европа са получили "кървави пратки“, които съдържат животински очи, съобщи днес министерството на външните работи на Украйна, цитирано от Ройтерс, предава БТА.

Агенцията отбелязва, че през последните дни в Испания бяха изпратени няколко писма бомби до адресати, подкрепящи Киев.

Пакетите, напоени с течност с характерен цвят и миризма, са изпратени до посолствата на Украйна в Унгария, Нидерландия, Полша, Хърватия и Италия, до генералните консулства в Неапол и Краков, както и до консулството в Бърно, каза във "Фейсбук" говорителят на украинското външно министерство Олег Николенко.

Освен това неизвестни лица са нанесли щети на входа на дома на посланика на Украйна във Ватикана, а украинското посолство в Казахстан е получило сигнал за бомба, който впоследствие се е оказал фалшив.

Американското посолство в една европейска страна е получило писмо, което е съдържало ксерокопия с критични статии за Украйна.

"Има основания да се счита, че срещу посолствата и консулствата на Украйна се провежда добре планирана кампания на терор и сплашване. Неспособни да спрат Украйна на дипломатическия фронт, те се опитват да ни уплашат. Но ние и занапред ще продължим да работим ефективно за победата на Украйна", подчерта външния министър Дмитро Кулеба.

"Призоваваме чуждестранните правителства да гарантират максимална защита на украинските дипломатически служби в съответствие с Виенската конвенция за дипломатическите отношения", призоваха от министерството на Кулеба.

Чешката полиция каза, че заради подозрителен пакет е затворила украинското консулство в Бърно, чиито служители са били евакуирани, наред с хората в района, включително една детска градина.

Пратката е приличала на писмата бомби, изпратени до известни политици и посолства в Испания.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    6
    4356456456
    vsichktie se karate za gluposti shtoto tolkova mojete
  • 10
    5
    123
    доста противен е кулеба. сами са си ги изпратили за да си продадат нов вид важност и пак да им дадат трибуна за плямпане и пропаганда на нацистките си интереси. но това е окей, защото с всяко ново истъпление хиляди нови хора започват да ги мразят.
  • -9
    4
    Сtanko
    кой говори с тебе русенски гащник?
  • 14
    3
    Гост
    Този ли беше призовал преди няколко дни, западните страни НЕЗАБАВНО да увеличат производството си на оръжия?
  • -10
    2
    русенец
    кой те кара да цъкаш на новините които не те интересуват бе дебил
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари