Украински войници издигнаха знамето над страната над селище в Херсонска област

3
Ако селището е превзето, това би било значителна териториална придобивка в контраофанзивата
Ако селището е превзето, това би било значителна териториална придобивка в контраофанзивата Снимка: Facebook/Кирило Тимошенко

Ако селището е превзето, това би било значителна териториална придобивка в контраофанзивата

Високопоставен помощник на украинския президент Володимир Зеленски публикува снимка на украински войници, издигащи знамето на страната над селище, което според него се намира в южната Херсонска област, към която е насочена украинската контраофанзива, съобщиха от Ройтерс, цитирани от БТА.

Високопиля. Херсонска област. Украйна. Днес“, пише Кирило Тимошенко, заместник-ръководител на президентската канцелария, в публикация във Фейсбук, показващ трима войници на покриви, като един от тях издига украинското знаме.

Ако селището е превзето, това би било значителна териториална придобивка в контраофанзивата, която започна миналата седмица и е насочена към южната част на страната.

Херсонска област, която беше завзета от руските сили в началото на конфликта, е важен обект на украинската контраофанзива. Херсон се намира на север от полуостров Крим, който Москва анексира през февруари и март 2014 г., припомня Ройтерс.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    2
    Той
    Слава Украйни
  • -2
    1
    Тези украинци
    само се пречкат на руснаците да изчистят Украйна от неонацистите и евреите ! Путин каза , че до 15 септември руснаците ще превземат всички планирани за превземане от тях територии. На украинците им остават още само 10 дена .
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари