Украинка: Ние сме като българите - обичаме ракийката, но в една нощ губиш всичко

2
Таня Стоянова идва преди 10 години от Украйна
Таня Стоянова идва преди 10 години от Украйна

Таня Стоянова идва преди 10 години от Украйна

От първия ден на войната е доброволец в този център, за да помага на украинските майки и деца, които бягат от бомбите. Днес тя прие и голямо дарение с хранителни и санитарни продукти от Висшето училище по застраховане и финанси.

"Трагедия е да преместиш едно семейство, което е имало всичко, пътешествие, работа, къща, роднини. Ние сме като българите - обичаме голяма маса, ракийка и в един момент през нощта всичко губиш, разбираш какво е станало, повечето хора гледат и питат себе истина ли е или не", коментира Таня Стоянова, цитирана от Bulgaria ON AIR.

Дария е от Киев, но след войната намира подслон в България. Благодарна е за помощта, която получава от центъра, но все още случващото се в Украйна я буди нощем.

"Имахме прекрасен живот в Киев. Имахме 4 апартамента в Киев, кола, пътувахме, всичко ни беше добре. Сега всъщност имаме всичко тук от нулата. Моля за помощ от доброволци. Идваме тук и искаме храна", каза Дария.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари