Украйна въвежда визи за руснаците от 1 юли

0
Новината идва малко след като Европейската комисия препоръча Украйна да получи статут на страна кандидат за членство в Европейския съюз
Новината идва малко след като Европейската комисия препоръча Украйна да получи статут на страна кандидат за членство в Европейския съюз

Украинският президент Володимир Зеленски обяви, че правителството ще въведе визови изисквания за руските граждани от 1 юли

Украйна ще въведе визов режим за граждани на Руската федерация. Днес министерският съвет трябва да вземе това важно решение”, написа той в “Телеграм”, предава news.bg.

Новината идва малко след като Европейската комисия препоръча Украйна да получи статут на страна кандидат за членство в Европейския съюз.

Зеленски приветства решението на ЕК, заявявайки, че страната му вече е “по-близо до победата”.

Председателят на ЕК Урсула фон дер Лайен обясни, че решението се основава на анализа на два въпросника, които оценяват готовността на Украйна да изпълни т. нар. Копенхагенски критерии, като подчерта, че Киев трябва да “извърши редица важни реформи”, преди да се присъедини към блока.

Европейският съвет ще разгледа молбата на Украйна за статут на кандидат за членство в ЕС на 23-24 юни.

Днешното решение идва след посещението на френския президент Еманюел Макрон, германския канцлер Олаф Шолц и италианския премиер Марио Драги в Киев предния ден.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    6
    до 5
    Умнико, нямаш интерес Русия да обявява война на Украйна, защото тогава ти, тъпчо, както и всички останали, които наливат оръжие на Украйна стават врагове на Русия и ... цел на руското оръжие.:) Ти не искаш да взривят Дунарит, нали?
  • -3
    5
    до 4
    След като няма официални обявена война - да, иначе нарушават международното право. Ама кога ли им е пукало от това на руските помияри. От
  • 1
    4
    русенец
    украинците пак къртят миФки. И сега к'во? Цялата руска армия трябва да и се издават международни паспорти и да чакат за украинска виза, преди да продължат с денацификацията и окончателното закриване на това недоразумение , наречено В Покрайнините (Украйна).
  • 0
    3
    русенец
    Така и трябва, да се въведат визи за ватниците. Така всеки един нашественик освен за евентуални военни престъпления ще бъда съден и за незаконно пребиваване в Украйна и нелегално преминаване на държавната граница. Естествено за това трябва да има промяна и в Наказателния кодекс на Украйна. За престъпниците по този текст - затвор и глоба.
  • 1
    2
    хехе
    Ще си ядат танковете. Половин милион руснаци са емигрилали от 24ти февруари до днес, т.е голяма част от качествените хора са се изнесли, останали са еквивалентите на нашенските фенове на вгъзраждане и останалите хронични алкохолици.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари