Украйна: Последните 24 часа бяха най-смъртоносните за руските войски

1
Русия от своя страна твърди, че голям брой украински войници са загинали през последните седмици
Русия от своя страна твърди, че голям брой украински войници са загинали през последните седмици

Русия от своя страна твърди, че голям брой украински войници са загинали през последните седмици

Украйна съобщи, че последните 24 часа са били най-смъртоносните за руските войски в хода на войната досега, предаде Ройтерс, цитиран от БТА.

Агенцията отбелязва, че това става в момент, когато Москва продължава да засилва зимното си настъпление в източната част на Украйна, изпращайки на фронта десетки хиляди току-що мобилизирани руснаци.

Няма потвърждение от независим източник за твърдението на Украйна.

Русия от своя страна твърди, че голям брой украински войници са загинали през последните седмици.

Данните за броя на жертвите на всяка от двете вражески страни обикновено се смятат за ненадеждни, а Киев даде малко подробности за последните сражения.

Но твърдението, че сраженията са били най-смъртоносните в хода на войната досега, отговаря на описанията и на двете страни за засилващите се окопни боеве, в резултат на които заснежените бойни полета на Източна Украйна са осеяни с трупове, отбелязва Ройтерс.

Украинските военни увеличиха броя на загиналите руски военнослужещи с 1030 души през последната нощ до 133 190 души. Те определиха това повишение като най-високото във войната до момента.

На свой ред Русия съобщи, че през януари 2023 г. е имало 6500 украински жертви.

Войната скоро ще навлезе във втората си година. В сегашния ключов момент Москва се опитва да си възвърне инициативата, отбелязва Ройтерс.

Киев пък очаква западните танкове за контраофанзива по-късно през 2023 година.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    5
    Русенец
    Тъжно е за вас хохлите, че уж биете уж побеждавате и все бити и ебани ходите! Ядете бой на лягане и ставане, президент наркоман еврейн с разпоебан анус ииих че кеф! Дори сами си бомбандирате Запорожката АЕЦ ЗА ДА ПРЕДИЗВИКАТЕ БЕЗРЕДИЦИ! Пълни жалкари! Спокойно още бой и ебане ще има за вас! А ти ПУХЛЬО - мхм имаш мобилизация третополово недоразумение!
  • -2
    4
    мхм
    тъжното за вас русоробите е че украйна разби мита за великата могучая руска армия, видя се колко е велика и как бавно и методично потъва в украинското блато. ядоха бой от брадатите афганистанци , сега същото ги сполита и в украйна. повтаряхте като папагали как за 3 дни ще свърши всичко, мина година. злобата расте, място не можете да си намерите. зеленски така ви бръкна отзад , че почнахте да обиждате украинците които също са оставяли костите си тук за нашето освобождение. но , не, простия ганьо русороб държи да си има господар и диктатора путин е велик в неговите очи. нищо че ако го питам какво е направил лично Путин за България ще мълчи все едно му е лапнал уя
  • 6
    3
    До 2
    А кви бязи имаше в усрайна! Онея пидираси в бункера кви бяха опааа май хамериканци! Ай млъквай хохло недоебана
  • -5
    2
    До 1
    Ти май мислиш ,че САЩ са нападнали Русия !
  • 18
    1
    Иво
    Тъжно е, че два славянски православни народа се избиват с десетки хиляди жертви заради САЩ.I
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари