Украйна обвини Русия, че обстрелва Змийския остров с фосфорни бомби

0
Володимир Зеленски осъди руските ракетни удари край Одеса, при които загинаха над 20 души
Володимир Зеленски осъди руските ракетни удари край Одеса, при които загинаха над 20 души Видео: NOVA

Ден по-рано руската армия обяви, че се е изтеглила оттам

Украйна обвини руските сили, че са обстрелвали с фосфорни бомби Змийския остров в Черно море. Ден по-рано руската армия обяви, че се е изтеглила от този стратегически остров „в знак на добра воля", защото е постигнала поставените задачи. От Генералния щаб на украинската армия публикуваха кадри как самолет пуска над змийския остров две бомби. Междувременно, Съединените щати обявиха, че изпращат на Украйна нова военна помощ на стойност 820 милиона долара. Тя включва ракетни системи земя-въздух и радари. В редовното видеообръщение президентът Зеленски осъди руските ракетни удари край Одеса, при които загинаха над 20 души, предава NOVA.

В Одеска област продължава работата по разчистването на развалините от ракетния удар по Сергеевка. Три ракети удариха жилищна сграда. Там живееха 160 души, цивилни. Този удар разруши и лагер за отдих, напълно типичен за такъв крайбрежен район. Това е съзнателен, целенасочен руски терор, а не някаква грешка или случаен ракетен удар”, категоричен е Володимир Зеленски.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    2
    jiUy
    ПП се готви за ужасяваща коалиция с другия сащнически проект - ГЕ(Й)РБ! ристюфците и ифайло мирчефците са съгласни да се изгради нова коалиция между ПП, ГЕ(Й)РБ и партията на ристюфците! Сънародниците ми явно вече осъзнаха, че про100$ к!р0 и асенчо са откачалки и са агенти/шпиони на урода сащ! Защо не коментирате зависимостта на България от урода сащ и че България е пълна със сащнически агенти на влияние, пълно е със сащнически НПО-та на цру на урода сащ, пълно е със сащнически шпиони?! Защо не искате сащническите шпиони да бъдат изгонени от България?! Има и много тЮркски шпиони, но и за тях мълчите...
  • 2
    1
    ...
    В Азовския регион, всяка база за отдих беше превърната в казарма на фашистите и бандеровците. Ясно ви е много добре, защо сте обстреляни. На ред е Одеса и да се приключва с морската ви граница, което вече ще е сигурно отсичане на единия крак на усраина във всеки един аспект.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари