Украйна напредва в Херсонска област

0
На този фон в Русия още не са решили в какви граници анексират украинските области
На този фон в Русия още не са решили в какви граници анексират украинските области

На този фон в Русия още не са решили в какви граници анексират украинските области

Украйна и днес обяви, че е постигнала нови военни успехи. Частите им в Херсонска област са напреднали с повече от 10 километра. Киев пази почти пълно мълчание за действията на фронта и такива изявления не се появяват често. Руски коментатори също казват, че има украинско настъпление, съобщава NOVA.

На този фон в Русия още не са решили в какви граници анексират украинските области, които обявиха за свои. Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков дори каза, че ще се консултират с народа за границите.

Представители на западни медии достигнаха град Лиман, където имаше решаваща битка. Те показаха живота на населението в Източна Украйна, който се е превърнал в истински ад. „Централната гара в Лиман - за това бяха големите боеве. Русия придвижва армията си най-вече чрез влакове и това място беше от ключова важност. Сега го владеят украинците и Русия със сигурност мисли за отражението, което ще има това развитие върху цялостното им позициониране в тези области”, обясни Ник Патън Уолш, който е репортер на CNN. 

В самия град цари неестествена тишина. От време на време може да се види някой велосипедист. Няколко местни хора казаха, че руснаците всъщност са си тръгнали в петък. Донякъде е иронично, че руските войски са бягали, докато Владимир Путин организираше тържествено подписване и концерт в Москва.

Единственото движение в района е на украинските войници. Хората от Лиман събират счупените траверси, за да ги използват да се топлят.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    5
    русенец
    Слава Украине, браво братя украинци, продължавайте така, мачкайте агресора
  • 1
    4
    ники
    До цървула 3 айде извади си главата от задника и мисли но явно няма с какво не съм нито за русия нито за хамерика но едва ли ще го проумеен няма как клекнал да мислиш другия път замълчи ще изглеждаш доста по интелигентно поредния клавиатурен ПЛЪХ
  • 2
    3
    Долорес Ибарури
    Ники ,ти пазиш ли си членската карта на БКП ! Събуди се ,бе човек ! Вече сме 2022 година и няма вече партийни секретари ! Няма и руско консулство в Русе ! Копейките се раздават на гроба на Савата ,бившия директор на ВИК ! !
  • -2
    2
    w235r423
    rusiq i amerika rabotqt zaedno v ukraina i ukraincite surbat poparata
  • 1
    1
    ники
    Стига сте писали за тоя шибан мръсен наркоман който съсипа Украйна заради шибаните мръсни кравари
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари