Украйна налага санкции срещу 200 руски компании от ядрената индустрия

0
Русия е единствената страна в света, която позволява на своите военни да обстрелват АЕЦ, заяви Зеленски
Русия е единствената страна в света, която позволява на своите военни да обстрелват АЕЦ, заяви Зеленски

Русия е единствената страна в света, която позволява на своите военни да обстрелват АЕЦ, заяви Зеленски

Президентът на Украйна Володимир Зеленски със свой указ въведе санкции срещу 200 компании и предприятия от руската ядрена индустрия, включително "Росатом", както и неговите дъщерни дружества.

Решението за санкции бе взето от Съвета за национална сигурност и отбрана и това не е последното подобно решение по отношение на тази руска индустрия“, каза Зеленски във видеообръщение, публикувано в социалните мрежи.

"Смисълът на нашите стъпки е също да засилим усилията на нашите дипломати за разширяване на глобалните санкции върху тази част от руската агресивна машина.

Русия е единствената страна в света, която позволява на своите военни да обстрелват АЕЦ и да използват АЕЦ като прикритие за обстрел. Руските ракети многократно са следвали траектории над ядрените съоръжения на Украйна.

Терористичната държава използва ядрената индустрия като един от елементите на външна експанзия. Да се окаже натиск върху други държави. Да създава съответни заплахи за суверенитета на други държави.

Всичко това са достатъчни причини руската ядрена индустрия да бъде обект на глобални санкции. И ние работим върху това с нашите партньори.

Благодаря на всички, които се борят за Украйна! Благодаря на всички, които помагат!", допълни украинският президент.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари