Уикендът ще е дъждовен

0
Утре ще е предимно слънчево
Утре ще е предимно слънчево Снимка: Thinkstock/Getty Images

Краят на седмицата идва с предимно слънчево време с временни увеличения на облачността, по-значителни над източните, а след обяд и над планинските райони от Югозападна България, където на места ще превали.

Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Максимални температури в петък ще са между 23 и 28 градуса, в София около 23.

През нощта срещу събота ще превали на отделни места в Западна и Централна България.

Над Черноморието облачността ще бъде по-често значителна. Ще има и превалявания, на повече места по северното крайбрежие. Ще духа до умерен северозападен, а след обяд източен вятър. Максимални температури на въздуха: 24- 26 градуса, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

Над планините преди обяд ще бъде предимно слънчево. След обяд от запад облачността, първоначално висока, ще започне да се увеличава и до края на деня и през нощта срещу събота на места в масивите от Западна и Централна България ще превали дъжд. Ще духа слаб, по високите части умерен запад-северозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 17, на 2000 метра около 10 градуса.

В събота вятърът временно ще се ориентира от юг и температурите слабо ще се повишат, но по-късно през деня на места, главно в Рило-Родопската област, ще превали и прегърми. През нощта срещу неделя от запад ще започнат валежи от дъжд, които ще продължат на изток в неделя през деня. На места временно ще бъдат интензивни, в следобедните часове ще има и гръмотевична дейност. Главно в Югозападна България са възможни значителни количества. От северозапад, с усилване на вятъра, ще нахлува още една порция хладен въздух.

Източник: БТА
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари