УЕФА: Фалшиви билети доведоха до 35-минутно закъснение на финала на Шампионската лига в Париж

1
Билетите менте не работели в турникетите и това предизвикало огромни опашки
Билетите менте не работели в турникетите и това предизвикало огромни опашки Снимка: Кадър от NaN

Ръководният орган на европейския футбол УЕФА обвини "фалшивите билети, които не работеха в турникетите" за 35-минутно закъснение на финала на Шампионската лига в събота между Ливърпул и Реал Мадрид в Париж.

От английския клуб обаче остро разкритикува отношението към "червените" привърженици.

От УЕФА заявиха, че френската полиция е използвала сълзотворен газ, за да разпръсне хиляди разочаровани фенове, които са се струпали пред стадион "Стад дьо Франс" в резултат на проблема с фалшивите билети, предаде АФП, цитирана от БНТ.

Но от Ливърпул заявиха, че са "силно разочаровани", че техните привърженици са били подложени на "неприемливо" разрушаване на периметъра за сигурност на националния стадион на Франция.

Финалът на най-престижния клубен турнир в Европа трябваше да започне в 22:00 часа, но бе отложен поради опашките, предимно от фенове на Ливърпул, които не можаха да влязат в стадиона.

В началото на мача турникетите в сектора на Ливърпул бяха блокирани от хиляди фенове, които бяха закупили фалшиви билети, които не работеха в турникетите“, се казва в изявление на УЕФА.

Това доведе до струпване на фенове, опитващи се да влязат. В резултат на това началото бе отложено с 35 минути, за да се осигури достъп на възможно най-много фенове с истински билети. Тъй като броят на хората извън стадиона продължи да се увеличава след началото, полицията ги разпръсна със сълзотворен газ и ги изтласка от стадиона", казват още от УЕФА.

От централата заявиха, че са съпричастни към потърпевшите фенове и ще разгледат ситуацията заедно с местната полиция и власти, както и с Френската футболна федерация.

Част от привържениците с валидни билети не успяха да влязат на стадиона до края на първото полувреме.

Френският вътрешен министър Джералд Дарманин обаче посочи с пръст феновете на Ливърпул.

Хиляди британски привърженици или без билети, или с фалшиви такива, си проправяха път и понякога се държаха насилствено спрямо стюардите“, написа в „Туитър“ той.

Френската полиция съобщи, че е арестувала продавач на билети, който е продавал около 50 фалшиви билета близо до фен зоната на Ливърпул.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари