Удостоиха Петър Ванев с плакет на Фонд „Математика на бъдещето”

2

С плакет на Фонд „Математика на бъдещето” беше удостоен днес пътешественикът Петър Ванев.

Русенецът се завърна в родния си град за да се срещне, по инициатива на Фонда, с ученици от Русенската математическа гимназия, на която е възпитаник и той. Призът беше връчен от председателя на Обществения съвет към ФондМатематика на бъдещето” Иван Иванов. Домакин на срещата беше Регионалната библиотека „Любен Каравелов”.

Пред десетокласници от гимназията, Петър Ванев разказа за втория си преход от Тройната корона на САЩ и онези 3500 км, 14 щата, 109 дни и един чифт обувки по Апалачката пътека. Той представи и първата си книга ,‚Пътека през огън и лед”, в която разказва за приключенията си по Тихоокеанския хребетен път.

След като изслушаха вдъхновяващите му истории, учениците зададоха редица въпроси, свързани с решението му да се посвети на пътешествията и с начина, по който се справя с опасностите по време на дългите преходи. Гимназистите отправиха към Петър Ванев покана и за следваща среща, след завръщането му от Континенталния преход. С него, пътешественикът ще покори мечтаната Тройна корона на САЩ по преходи на дълги разстояния.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари