Удостоиха две сурвакарски групи със "Златна маска" на "Сурва 2023"

1

Това са сурвакарската група на град Батановци, област Перник, и кукерската формация група при Народно читалище "Умение 2003 г.", град Ямбол

Две групи са удостоени с голямата награда "Златна маска" от 29-тия Международен фестивал на маскарадните игри "Сурва" 2023 година, завършил снощи в Перник. Това са сурвакарската група на град Батановци, област Перник, и кукерската формация група при Народно читалище "Умение 2003 г.", град Ямбол.

"Сребърни маски" в категориите "Сурвакари" и "Кукери" отидоха при участниците от селата Люлин (община Перник) и Домлян (област Пловдив).

Маскираните от Брежани (обл. Благоевград) и Вресово (област Бургас) получиха "Бронзови маски".

Награди за войводи и болюбашии в тазгодишното издание на фестивала "Сурва" бяха присъдени на Ангел и Николай Милеви от село Лобош (обл. Перник), София Иванова от село Елов дол (обл. Перник), както и на войводата от кукерската група на село Веселиново (обл. Ямбол).

Купата на Федерацията на европейските карнавални градове (ФЕКГ) спечелиха представителите на Ярджиловци и карловското село Каравелово.

Бяха връчени още отличия на кмета на Перник, на областния управител и други колективни и индивидуални награди в различни категории.

Наградата на публиката в SMS гласуването по време на фестивала отиде при групата от с. Равно поле. Обявен бе победителят, чийто телефонен номер бе изтеглен в томболата след играта. Това е Тодор Станков - сурвакар от групата на с. Елов дол (обл. Перник). Той спечели екскурзия до Венеция по време на карнавала през февруари.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари