Учители се женят като мъж и жена, сега са две жени

1

Съпругът сменя пола си, а съпругата разбира, че винаги е харесвала дами

Kогато преди 15 г. Джени и Шон Барет се женят, те са обикновена млада американска двойка от Феникс, Аризона.

Току-що са завършили университет и започват учителска кариера. Двамата се срещат година по-рано по време на студентски купон и се влюбват. Бързо установяват, че са един за друг и искат да прекарат живота си заедно. Раждат им се две момчета и общо взето с това обикновените неща в семейството им свършват. Или поне така си мислят повечето хора, които коментират в социалните мрежи през последния месец тяхната невероятна история.

Всъщност тя започва да излиза от общоприетите рамки преди десетина години, когато Шон изненадващо започва да си купува дамски дрехи. По това време преподава онлайн и ги облича, докато е сам вкъщи и работи. Джени забелязва, но си казва, че ако така се чувства по-добре, няма проблем да приеме промяната. В същото време тя води вътрешни борби със себе си, тъй като осъзнава, че се интересува все повече от жени.

Така че когато една нощ през 2016 г. съпругът ѝ прошепва в тъмнината, че е транссексуален, тя с облекчение му признава, че изпитва влечение към нежния пол. По това време никой от двамата няма представа какво ще прави. Въпросът: “А сега какво” неизбежно взема връх във всеки от разговорите им. В нито един момент обаче те не се съмняват във връзката си. По-скоро се притесняват как ще споделят новината със синовете си.

Джени изцяло подкрепя желанието на Шон да се подложи на хормонална терапия и операции, за да стане жена. Започва да го нарича Сара – име, което той си избира. “Известно време криехме женската му страна от момчетата, защото ни трябваше стратегия как да ги подготвим за промяната, да предвидим въпросите, пред които ще се изправят, и да сме готови с най-правилните отговори. А и да си признаем, не смятахме, че те могат да опазят “нашата малка тайна”. Все пак ставаше въпрос за момчета под 7-годишна възраст”, спомня си майката. През март 2017 г. решават, че вече са готови да го направят. Казват на децата, че татко им се чувства като жена и иска и тялото му да изглежда така. Че майка им няма проблем с това, защото тя харесва жени. “Обяснихме им, че татко има мозък на момиче и той е в неправилно тяло, но лекарите ще го поправят. По това време момчетата бяха в четвърти и втори клас. Дадохме им опция да изберат как да продължат да го наричат и те се спряха на един много мил вариант “Има”, което на иврит означава майка”, разказва Джени.

Cлед това Шон съобщава в училището, в което преподава, че вече би искал да го наричат Сара и госпожа, още повече че външността му става все по-женствена. Съпругата му също обявява новите си семейни отношения в учебното заведение, където преподава. По-късно разбират, че се знае и в училището на синовете им, но към тях няма променено отношение. “Живеем в малка общност и приемането на тази нова информация беше неизследвана територия за всички, но за щастие, премина невероятно добре и сме безкрайно благодарни на всички”, признава Джени Барет. По думите ѝ е имало само една малка криза. Една вечер откриват 11-годишния си син да плаче в стаята. Изненадани са, тъй като първоначално той доста спокойно реагира на промяната, а и самият по-късно признава своята гей ориентация. Момчето обаче плаче, защото се страхува, че баща му вече няма да иска да играе компютърни игри с него, след като е жена. “Успяхме да го успокоим, че Сара се променя само външно, за да отговаря тялото ѝ на нейното вътрешно усещане, но интересите ѝ си остават същите”, споделя Джени.

9-годишният им син далеч по-бавно свиква с промяната. Когато за първи път трябва да каже на публично място Има на Сара, отказва да го направи, обяснявайки нервно, че това за него винаги ще бъде татко. По-късно по време на почивка в Хавайските острови обаче сам води свои нови приятели, за да ги запознае с двете си майки. “Оттогава той се чувства добре. Даже наскоро, докато пътувахме от училище към вкъщи, ми каза: Спомняш ли си, мамо, че в началото ми обясняваше как един ден ще ми е трудно да помислия, че Има е била някога татко. Странно, току-що опитах и не успях. Сега тя е моята Има, разказва Джени.

38-годишната жена се решава да разкрие случилото се в тяхното семейство пред популярен американски сайт, в който се споделят необичайни лични истории. Тяхната обаче е толкова необикновена, че бързо е подета от медии от цял свят.

Получаваме съобщения от редица държави. Всичко е толкова лудо и нереално, по абсолютно страхотен начин. Винаги сме чувствали, че сме на тази планета с някаква мисия, но чак сега осъзнаваме каква може да е тя. Споделяйки опита си, се надяваме да изпратим послание към всички, че семействата идват във всякакви форми и размери. Няма един правилен начин.Всичко се основава на любов и на развиване на силни, независими и добри възрастни”, разказва Джени Барет. По думите ѝ има толкова други семейства, които страдат, защото някой член от тях се е оказал транссексуален или гей. Обикновено те предпочитат да крият този факт или отношенията помежду им се разпадат, от което всички страдат. “Искаме да им вдъхнем надежда, че преходът към истинската сексуалност е възможен и с деца. Пътуването на никого към себе си не е едно и също, но за малчуганите е важно да са обичани, подкрепяни, силни, мили и отворени към различното”, посочва американската учителка.

Бившият ѝ съпруг и настояща партньорка Сара вече е изминала голяма част от трансформацията си в жена. Направена ѝ е операция за уголемяване на бюста, предстои за смяна на половите органи, която е отложена заради пандемията от коронавирус. “Тъй като сме учители, единственото време, в което това може да се случи, е следващото лято по време на ваканцията, защото се изисква доста време за възстановяване. Тя е много нетърпелива да го направи и аз също, въпреки че едва ли нещо радикално ще се промени за нас, дори в спалнята. Откакто Сара призна своята транссексуалност, ние сме по-близки от всякога, във всички отношения и когато сме интимни, се държим така, сякаш тази част от нея я няма”, споделя Джени пред “Дейли мейл”, цитирана от 24 часа.

Сара пък признава, че операцията е последната бариера пред това да се види жена, което отдавна иска. Винаги е мразела мъжкото си тяло и е избягвала да го показва голо. Още като малка тайно обличала дрехите на майка си и сестра си, но се решила да признае своята транссексуалност, когато осъзнала, че по-големият им син вероятно е гей. Дала си сметка, че не може да очаква той да бъде честен със себе си, ако тя не е честна с него.

България бе осъдена заради непризнаване на транссексуалност

Български гражданин, роден като жена през 1970 г., спечели дело срещу държавата в Европейския съд по правата на човека, след като властите у нас отказаха да признаят смяната на пола му.

И. Т. осъзнава още през юношеските си години своята мъжка сексуална идентичност. Започва да води социален живот като мъж. Представя се с първо мъжко име. По-късно заживява на семейни начала с друга жена, която през 2010 г. ражда бебе с помощта на изкуствено оплождане от донор. Детето и И. Т. изграждат отношения като син и баща.

Транссексуалната жена започва процедури за смяна на пола. Преди една от операциите се обръща към съд и за смяна на името, пола и ЕГН в националните регистри, каквато е процедурата, но получава отказ.

Затова търси правата си в Страсбург. Европейските магистрати постановяват, че мотивът “общ интерес” за отказ не е правно обоснован. По тази причина държавата трябва да плати на И. Т. 7500 евро обезщетение за нанесени морални щети и още 4100 евро за покриване на разноски по делото.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари