Учениците в СУ "Васил Левски" почетоха паметта на Апостола с плеяда от предизвикателства

5

Вчера, 18.02.2022 г., възпитаниците на СУ "Васил Левски" в Русе отбелязаха годишнина от смъртта на Апостола.

През цялата седмица учениците от най-голямото русенско школо бяха изправени пред различни предизвикателства.

Нарисуваха портрети, картини и записаха видеоклипове в конкурса „Нося Левски в сърцето си“. Техни ментори бяха класните ръководители от начален етап, както и учителите по изобразително изкуство в прогимназиален и гимназиален етап. Писаха акростихове и синкуейн. В много класове се проведоха и викторини под надслов „Стани Левски“, свързани с живота на Дякона, подготвени от г-жа Ивелина Димитрова и г-жа Петя Михайлова. За финал се проведе факелно шествие с четири лъча от четири различни точки в квартал Дружба, като крайна точка беше паметникът на Васил Левски в двора на училището. Там г-жа Петя Михайлова отправи възпоменателно слово:

В днешното време на световна съпричастност, но и на малко страх, време в което слагаме на профилната снимка при поредния катаклизъм "Аз съм Париж", "Аз съм Берлин", "Аз съм Шарли", ние българите още преди век избрахме да кажем "Аз съм Левски" и това с изключителна сила важи за нас - учениците и учителите от училището с името на Апостола. Защото пред нас стои едно сложно предизвикателство - да избираме Левски във всеки наш ден, с всяко наше действие, дори с помисъл. Днес честваме деня, в който смъртта на един човек, посочва смисъла на живота на останалите. Ден, който не е помен, няма тъга, а една смърт, като празник. Затова ние запалихме факли, а не свещи, защото около тях, около огъня се събира нашето племе, нашето мини общество на всички тези, които биха казали днес "Аз съм Левски"

Ръководството на училището, учители и ученици от всеки клас поднесоха цветя пред паметника на Васил Левски, изричайки високо думата, синоним на героя, която ще бъде и кодът за смяна на караула на паметта.

Видеоклиповете, както и още от творбите на децата, може да видите в официалната страница на училището във Фейсбук - СУ "Васил Левски" - Русе.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари