Ученици сложиха бар кодове на русенски сгради за улеснение на туристите

1
С телефона си те биха могли да получат необходимата им информация за културна забележителност, данни за транспорт или за адрес
С телефона си те биха могли да получат необходимата им информация за културна забележителност, данни за транспорт или за адрес Снимка: Dunavmost

На 27 септември, Световния ден на туризма, във фоайето на от Английската езикова гимназия „Гео Милев“ ученици ще представят своя поглед към русенските сгради. От няколко месеца те правят проучвания на забележителностите на Русе с фокус към подобряване на информационното обслужване на туризма в града.

Авторските фотоси са придружени с матричен бар код, съдържащ описания на български и английски. Това кодиране е един от най-лесните и атрактивни начини туристите от страната и чужбина да се ориентират в непознат град. С джобния си телефон те биха могли да получат необходимата им информация за културна забележителност, данни за транспорт или за адрес.

В Английската гимназия се внедрява подвижен креативен кабинет с преносими компютърни устройства, за да промени дизайна на учебната среда и да се осигури смислено използване на технологиите. Целта е да се подобрят възможностите за проектно базирано обучение и STEM (Science, Technology, Engineering and Mathematics) подход във всички предметни области. Новостите ще създадат по-добри условия за търсене на информация извън учебниците, за творческо учене във и извън рамките на учебния час.

Инициативите са част от проект „Училището като дигитална среда за развитие“ на Училищното настоятелство, който се осъществява по програма „Знание и растеж“, реализирана от Фондация „Русе - град на свободния дух“.

Целта обединява още един проект - „Градоред. Русе - град със значение“ на Клуб „Мечтание“, които се реализират по програма „Знание и растеж“. В рамките на проекта се предвижда създаването на дигитална онлайн платформа, изцяло нова, свободно достъпна за неограничен кръг от лица. Тя ще съдържа визуална информация за сгради паметници на културата – история, архитект, фамилии, любопитни факти, архивни снимки, близки кадри с детайли от фасадите и др. Ще бъде организирана и игра за откриване на QR кодове.   

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари