Ученичка от Русе: Предпочитам да ходим на училище

6
Още не е ясно как ще се провеждат матурите за учениците под карантина
Още не е ясно как ще се провеждат матурите за учениците под карантина Видео: Bulgaria ON AIR

Още не е ясно как ще се провеждат матурите за учениците под карантина

Поредна ротация на учениците. От днес присъствено в клас се обучават едновременно пет випуска. Все още обаче не е напълно ясно как ще се провеждат матурите на 12-класниците, поставени под карантина.

Кристина е ученичка в 9 клас. Ще учи присъствено до края на седмицата. Има желание да е в клас, защото по тази начин се подготвя по-добре.

"Да, предпочитам да ходим на училище, понеже смятам, че по този начин много по-повече научаваме. За мен дистанционната форма не може да е толкова ефективна, колкото присъствено", сподели Кристина Христова, предава Bulgaria ON AIR.

Седмица по-рано от предварително обявения график в клас се върнаха учениците от 6 и 11 клас.

"За тях присъствената форма като брой дни беше най-съкратена и те дълго отсъстваха от училище", коментира директорът на МГ "Баба Тонка" - Русе Галина Бобева.

Голямо предизвикателство за ученици и учители сега са държавните зрелостни изпити, до които остават по-малко от 10 дни.

"Според мен всеки, който си е избрал предмета като матуритетен, го е направил съвсем съвестно. Каквото не сме успели да свършим по време на смесеното обучение, всеки е наваксал самостоятелно", каза класният ръководител Ивета Иванова.

Неизвестните са около възможността на зрелостниците, които са контактни и поставени под карантина да положат изпит. Към момента допускането е, че те ще могат да се явят след предоставяне на отрицателен PCR тест и настаняване в отделна зала до 5 души.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари